Anul 2013 va aduce un nou record in ceea ce priveste valoarea despagubirilor platite de companiile de asigurare sub forma de daune morale. Potrivit datelor obtinute de Capital, asiguratorii platisera dupa primele noua luni ale anului trecut aproximativ 251 de milioane de lei la acest capitol, suma care este deja mai mare decat cea aferenta intregului an 2012. Cu tot cu rezervele
constituite pentru plati viitoare, sumele blocate si platite se apropie de 900 de milioane de lei, insa asta in conditiile in care autoritatea de supraveghere a modificat normele in sensul in care asiguratorii nu mai sunt obligati sa constituie rezerve egale cu pretentiile in instanta ale pagubitilor. Platile pe daune morale au crescut neincetat incepand cu anul 2010. Capital a scris in repetate randuri despre situatii in care despagubirile acordate de instante familiilor lasate in urma de victimele accidentelor rutiere au ajuns la sume de peste un milion si chiar un milion si jumatate de euro. In prezent, toate societatile mari care vand RCA au platit cel putin o dauna de peste 200.000 de euro. In cazul uneia dintre primele trei firme de asigurari, de exemplu, sumele totale platite in ultimii doi ani pe zona daunelor morale depasesc 20 de milioane de euro.
Un proiect aproape esuat. Ce vor face asiguratorii in continuare
„Este un moment propice in care trebuie sa ne unim, in beneficiul asiguratilor, dar si spre binele pietei per ansamblu, si sa gasim o forma in care aceste practici sa aiba o limita data de legislatie“, mai spune seful de la Carte Verde.
Fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor, in prezent parte din Autoritatea de Supraveghere Financiara, a mai incercat, in colaborare cu Fondul pentru Victimele Strazii, sa impuna un ghid care reglementeaza valorile maxime pentru daunele morale.
Ce daune morale se poate cere in legatura cu diplomele Universitati Spiru Haret promotia 2009 , diplome eliberate abia la 4 ani dupa absolvire printrun proces castigat in instanta cu hotarare definitiva si revocabila ?
Ce daune morale se poate cere in legatura cu diplomele Universitati Spiru Haret promotia 2009 , diplome eliberate abia la 4 ani dupa absolvire printrun proces castigat in instanta cu hotarare definitiva si revocabila