Clauze abuzive banci 2014 – cate procese in 2014

Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila a pronuntat, pe 30 ianuarie 2014, prima hotarare irevocabila, prin care comisioanele de administrare si acordare ale Credit Europe Bank N.V., banca olandeza (care isi desfasoara operatiunile prin Credit Europe Bank Romania S.A.) au fost constatate ca fiind abuzive

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/7Q8HWgH5M45

 


Hotararea este definitiva si irevocabila. Ea se aplica numai clientilor din acest dosar, nu tuturor contractelor de credit ale acestei banci, insa reprezinta un precedent important pentru acest gen de spete.

Credit Europe Bank (Romania) S.A. este prezenta de 20 de ani pe piata locala. Membra a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activeaza inca din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial si Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) si apoi, din 2007, in urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank Romania.

In Romania Credit Europe Bank ofera produse si servicii catre aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii, prin intermediul unei retele alcatuite din 70 de sucursale, agentii si puncte de lucru.

 

 

sursa

portal.just.ro

 

 

Un comentariu la „Clauze abuzive banci 2014 – cate procese in 2014”

 1. Buna ziua,

  Am 2 credite,unul de nevoi personale,altul ipotecar la CREDIT EUROPE BANK.
  La ambele credite,platesc un comision de administrare.La creditul de nevoie personale acest comision se aplica la valoarea creditului,iar la cel ipotecar la sold.Pe langa aceste comisioane,am platit si comision de risc la nevoi personale.Anul trecut am facut o sesizare la ANPC,pentru creditul ipotecar.In acest contract, unul din articole prevede ca am avut suficient timp la dispozitie pentru a reflecta asupra conditiilor creditarii si ca sunt de acord cu toate comisioanele din contract.Datorita acestui articol,ANPC-ul spune ca toate clauzele sunt legale.
  Va rog sa-mi spuneti daca am sanse in instanta.

  Va multumesc anticipat!
  Astept cu interes raspunsul d-stra!

Lasă un comentariu