VIOLENTA IN FAMILIE
https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/8w7XfQkLxk2
Din punct de vedere clinic o definiţie larg acceptată a violenţei domestice este aceea formulată de Stark si Flitcraft:
”Violenţa domestică este o ameninţare sau provocare, petrecută în prezent sau în trecut, a unei răniri fizice în cadrul relaţiei dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi însoţit de intimidări sau abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care aparţin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potenţiale surse de sprijin; ameninţări făcute la adresa altor persoane semnificative pentru victimă, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasărilor, telefonului şi a altor surse de îngrijire şi protecţie”.
Se numeşte “violenţa în familie” orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii. Abuzul în interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni şi familie, ameninţări şi atacuri care în unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Deşi până de curând s-a presupus că femeia este cel mai adesea victima violenţei în familiei, în urma unor cercetări s-a descoperit că de fapt numărul bărbaţilor agresaţi este destul de mare. Experţii care cercetează această problemă sunt de acord că violenţa este un fenomen larg răspândit, mult mai răspândit decât arată sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate poliţiei sau spitalelor.
Familia care constituie un teren de manifestare a violenţei domestice devine mai puţin transparentă şi deschisă mediului social imediat: familia lărgită, vecinii, prietenii, colegii. Este evidentă izolarea socială a acestor familii. Ele capătă o stigmă în ochii celorlalţi şi în acelaşi timp un sentiment de stigmă şi culpă care le face să se izoleze.
Soţul violent nu doreşte ca soţia lui să întreţină relaţii sociale în cadrul cărora să-şi poată mărturisi suferinţa şi eventual să poată primi un sprijin.
Pe de altă parte, bărbaţii violenţi au ca şi caracteristici de personalitate lipsa abilităţilor şi a bucuriei de a comunica. Pentru partenerii violenţi, a comunica, în mediul intim al căminului, devine mai mult un prilej de a-l ataca verbal pe celălalt, în vreme ce, la locul de muncă rămâne o rutină de relaţionare superficială cu ceilalţi, un rol jucat în limitele orelor de serviciu.
Buna dimineața
Eu am o problema cu sotul este foarte violent cu mine și cu copii.pe mine ma bate iar pe copii îi jignește, nu este la prima abatere i am făcut și o plângere la poliție dar am retraso .
Întrebarea mea este :
Casa este a lui prin donatie de la unchiul său dacă eu bag divorț am vro șansă să rămân în casă cu copii?
Puteti solicita un avocat din oficiu de la instanta
Buna seara.
As vrea sa va afresez o intrebare.
Sunt intr-o situatie familiara oribila. Nu lucrez momentan si sitatia financiara e zero.
Am vreo sansa sa apelez la un avocat pe datorie, exista avocati din oficiu sau „pro bono” la noi? Nu cunosc legile.
Am 50 de ani si risc sa fiu inchisa la nebuni. Parintii, doi frati si o sora, neamurile si vecinii au ajuns sa ma faca nebuna de legat si inca nu m-au convins si pe mine. Sunt singura impotriva lor, fara bani si fara sa mi serecunoasca vreun drept. Si continui sa fiu jignita, lovita si batjocorita si dupa ce m-am adresat politiei.
Va rog frumos sa imi spuneti daca am vreo sansa ?