Cum recuperez banii de la FNI in 2014

OPINIE JURIDICA FNI

https://plus.google.com/110371156225898714711/posts/LGRFzkRK4WK


In urma judecarii dosarului FNI, Tribunalul Bucuresti a obligat in solidar pe inculpatii Vlas Ioana Maria, Petrescu Marian, Sima Mihaela, Andrei Marius, Bătrân Gavril în solidar cu SC Sov Invest SA prin lichidator judiciar FINECO INSOLVENCY SPRL, pe  inculpatul Popa Nicolae în solidar cu SC Gelsor SRL şi SC Sov Invest SA lichidator judiciar FINECO INSOLVENCY SPRL, pe inculpaţii Boboc Ştefan, Bebis Cezara Cecilia în solidar cu CNVM, precum  şi pe inculpaţii Costescu Mircea, Ionescu Muscel Ianculescu Mircea, Negură Gheorghe la plata despagubirilor civile corespunzătoare sumelor iniţial investite, la care se adaugă  dobânzile legale aferente începând cu data de 24 mai 2000 şi până la data plăţii efective,  sume ce se vor actualiza în raport cu rata inflaţiei aplicabilă la data plăţii efective către părtile civile constituite in această calitate procesuală pe parcursul urmăririi penale cât şi în faza cercetării judecătoreşti, cu privire la care s-a dispus rejudecarea prin decizia penală nr.2098/04.06.2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală (lista completa pe www.tmb.ro).

Au fost respinse ca inadmisibile cererile de constituire parte civila prin procedura interventiei in interes propriu formulate de persoanele cu privire la care nu s-a dispus rejudecarea rejudecarea prin decizia penală nr.2098/04.06.2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală (lista completa pe www.tmb.ro ). Ceea ce a trimis Inalta Curte de Casatie si Justitie spre rejudecare la instant de fond, adica la Tribunalul Bucuresti, priveste partile vatamate constituite parti civile in faza de urmarire penala si necitate la instant de fond si apel.

Investitorii FNI, carora li s-a admis plata despagubirilor civile si au depus dosarul la AAAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), fosta AVAS, sunt despagubiti de catre AAAS, dar nu imediat, ci in ordinea in care au fost inscrisi pe lista de asteptare in acest sens.Cei carora li s-a comunicat ca dosarul este incomplet trebuie sa mearga la aceasta institutie pentru a depune actele care lipsesc (lista completa cu toate actele necesare in vederea depunerii dosarului se gaseste pe internet, dar si pe pagina institutiei , www.avas.gov.ro ).

O modalitate pentru a va recupera banii depusi mai repede, este de a depune dosarul, la fel ca si pentru AAAS, dar catre un executor judecatoresc, in vederea inceperii executarii silite a institutiei, indiferent daca dosarul a fost inaintat deja catre AAAS sau nu . Bineinteles ca, pentru a depune dosarul la un executor judecatoresc, trebuie sa va regasiti pe una din listele anexate sentintei penale din dosarul 24632/3/2006 (fond) sau 24632/3/3006 (dupa casarea cu rejudecare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie) privind admiterea cererilor formulate de partile civile, deoarece se va pune in executare sentinta la care am facut referire mai sus. Si in cazul depunerii dosarului catre un executor judecatoresc, investitorii FNI, se vor afla pe o lista de asteptare, dar de data aceasta este data de ordinea in care s-au facut popririle pe conturi a institutiei AAAS.

Au fost respinse ca nefondate cererile partilor civile privind acordarea de daune morale, avand in vedere ca investirea de bani la un fond mutual, prezinta din start riscuri, ca orice alta investitie si deci a asumarii riscului aparitiei falimentului, astfel ca prin prezentarea expertizei contabile s-a acordat fiecarui investitor FNI, posibilitatea de a recupera atat banii investiti (nr. de unitati), cat si rata inflatiei incepand cu anul 2000, dar si reactualizarea sumei pana in prezent.

 

11 comentarii la „Cum recuperez banii de la FNI in 2014”

  1. am actiuni fni dar nu am dosar de judecata pentru recuperarea lor.am facut numai cerere la politie.se mai poate face ceva?

  2. Buna ziua. Intreb oriunde pot daca pot renunta la orice pretentii de a recupera banii de la FNI. M-a saturat de acest stres,…Sunt insa amenintat ca executorul judecatoresc sau cei ce au lucrat pana acum cu dosarul meu (carora le.a platit orice sume/taxe cerute) isi vor lua partea lor de bani blocandu-mi sau luandu.mi bani din pensie. Se poate asa ceva? Exista un astfel de temei legal? Doar nu trebuie sa fac vreo Cerere de renuntare (la proces?) care sa ma poarte prin sali de judecata?
    Sa nu se poata oare a spune destul – nu mai vreu nimic ? Numai in mormant voi scapa de FNI?
    Multumesc pt orice sugestie sau ajutor ..poate cu mentionare de temei legal..

  3. buna ziua,
    -stimate d-le avocat,
    -sunt unul din multii pagubiti FNI
    -am inceput in 2000 prin a face reclamatie la Politia Oradea
    -am fost citat dealungul timpului de catre TB si apoi CAB in dosarul 24632/3/2006
    -m-am inscris in ANPI la dl. Nicolaevici
    -am aflat din media de sentinta finala in dosarul FNI
    -am aflat tot din media ca s-a inceput plata despagubirilor
    -tot din media am aflat ca s-a oprit pe motiv ca nu sint bani
    -satul sa tot aflu totul din media, am fost la un avocat cu documentele care sa demonstreze calitatea mea de pagubit si tot istoricul.
    -raspunsul m-a cam derutat si sincer ma simt confuz. Mi s-a cerut comunicarea deciziei finale a procesului. N-am primit. Mai rau,cum sentinta a fost data in oct. 2010 si eu nu am atacat in sensul despagubirii, obligatia s-a prescris( valabil 3ani).Ori eu tot din media am auzit ca in acest caz nu exista prescriere. Am incercat pe net sa aflu lista completa a pagubitilor care intra sub incidenta deciziei finale. N-am gasit-o.
    Se pare ca nici media nu le poate acoperi chiar pe toate.
    De aceea apelez cu rugamintea de a ma indruma in acest demers care pentru mine are atitea necunoscute.

    cu stima,
    Apostu Gh.

  4. dosarul nr.9815/4/2015
    Civil
    fond
    Contestatie la executere, suspendarea executarii silite
    C3-civil si executari
    AAAS Dosar de executere nr.460/2013
    Birou ex jud DORINA GONT
    Creditor Neagu Constanti Pitesti 110253 str. Ghe. Doja nr. 48 bi.7, sc. A ap.2, jud. Arges

  5. Buna ziua domnule avocat.

    Fac parte din acei membrii FNI care nu au intreprins nimic pentru recuperarea banilor pierduti in urma investirii paguboase . Va rog acum pe dumneavoastra sa ma ajutati sa recuperez banii pierduti din anul 2000. Mentionez ca am de recuperat un numar de 455 de unitati.

    Cu respect

    Dorela Radu
    comuna Rusetu
    judetul Buzau
    cod postal 127520

  6. Doresc asistenta pentru recuperarea sumelor depuse la FNI.
    Care sunt pasii de urmat prin unutatea Dumneavoastra?
    Astept o intrevedere cu actele pe care le detin spre a decide in aceasta operatie.
    Multumesc
    N. Margaritescu

  7. Buna seara !

    Ma numesc Calud Andrei si sunt unul dintre cei inselati (posesor a 1220 de Unitati de Fond) de FNI in cardasie cu una dintre institutiile statului, este vorba de CEC.
    Doresc sa contactez un executor judecatoresc cu experienta in aceasta problema pentru a incerca sa-mi recuperez paguba (sau macar o parte din ea) desi nota noastra de plata se tot incarca (plata expertului contabil, a executorului judecatoresc, a corespondentei etc) nu vreau sa abandonez.
    Din ce am aflat pe internet trebuie depus un dosar care sa contina printre altele si Carnetul de Investitor in original ?????????? , o copie legalizata a Carnetului de Investitor nu este de ajuns ?
    O alta problema este faptul ca desi figuram in sentinta civila nr. 13732/17.12.2004 la pagina 813 (am descarcat lista) nu ma mai regasesc in anexele sentintei 423/2009 ????
    Imi puteti da un sfat, sau imi puteti acorda asistenta juridica (contra cost) in aceasta problema ? Pot fi contactat si la tel 0744680175.

    Va multumesc !

  8. Va multumesc

    Datele noastre:
    https://www.coltuc.ro
    avocat@coltuc.ro

    Instalati aplicatiile Line,Skype si WHATSAPP Noi avem urmatoarele date: -pentru aplicatia LINE – Cab.av.Coltuc si numarul 0745150894 – pentru aplicatia Skype – user avocatcoltuc – pentru aplicatia Whatsapp – numarul 0745150894.Ne vedem si auzim gratuit pe telefon

  9. Domnule Costi, sunt in aceeasi situatie. Propun ca cu ajutorul domnului avocat sa infiintam o noua asociatie, a DUBLU-PAGUBITILOR FNI, pentru ca incepem sa fim foarte multi. Sunt foarte curioasa sa stiu cum s-au pus de acord executorii, sa faca jocul AVASului, incasand pe seama noastra o gramada de bani. Postati amanunte…poate ne unim in instanta.

  10. Buna ziua,Va rog din suflet sa-mi spuneti daca am sau nu sanse !!
    Sunt pe calea intoarcerii executarii silite cu restituire banilor luati de la AVAS in 2009 …… 18.000 lei aprox plus onorariu executor jud plus inflatie.
    Probabil ca nu-mi ramane dacat sa vand casa sau sa ma sinucid (nerezolvand nimic, dotaria ramanand in spinare sotului si a copilului )
    Sunt in aceasta situatie:Executarea silita s-a desfasurat in doua etape .
    Primul proces la jud sect1 castigat -proces si recurs– respinge contestatia la exe. ( nu era obligativitatea incuvintarii)….iau banii. in 2009 dupa luna octombrie
    Al doilea proces contestatie la exec la jud sect 1( apare modif art 373).
    AVAS in oct 2009 cere incheierea de incuvinta si bla bla bla…..altele care sa-ti distraga atentia de la problema principala: Incuvintare de la jud sect 4 acolo unde isi are domiciliul tertul poprit ( In acte tertul poprit este Dir. Trezoreriei si Contabilitate publica cu domiciliul in sert 4 ( stati linistiti executorul judecatoresc vegheaza……..sa dai banii inapoi la AVAS )
    Jud sect.1 acolo unde am avut primul proces declina competenta teritoriala pentru jud.
    sect 4.
    ATENTIE!!!!!! aici aveam posibilitare de recurs. Am crezut ca este acceasi situatie ca in primul dosar…dar m-am inselat eu trebuia sa fac recurs (creditorul)
    Doamne suntem prea saraci sa ne permitem un avocat…….!!!!!
    Dareu va sfatuies sa nu incepeti nimic fara avocat !!!
    jud. sector 4 ma trimire la jud sect 2.
    Dupa 4 zile de cautari pe net am inteles de ce sunt plimbata prin toate judecatoriile ( lipsesc jud sect3. si 5 )
    Am luat banii de la Trez.sect1 cu domiciliul in s2, si nu de la Trez Munic. Bucuresti cu domiciliul in sect.s4
    Am proces in martie la jud sect2….. credeti ca mai pot face ceva/??????
    Astept un raspuns urgent .
    Avocatii la care am apelat cer 500lei pt o reprezenrare dar ei vor acesti bani fara sa-ti spuna daca ai castig de cauza sau nu.
    Cu multumiri C.S
    Daca vreti sa stiti de ce executorul a facut intentionat greseli va voi spune intr-o alta postare

Lasă un comentariu