Atentie :esalonarea pe 5 ani nu se aplica la TIMBRU DE MEDIU

Dupa cum stiti Guvernul a esalonat plata taxei de poluare 2012 pe 5 ani -DECI NUMAI TAXA DE POLUARE,NU SI TIMBRUL DE MEDIU

 

Ce spunea Guvernul “Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora. Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti la alin. (1) se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu.
Termenul prevazut la alin. (1) curge de la data implinirii termenului prevazut la alin. (2). In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept. Sumele prevazute la alin. (1), platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica. Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al ministrului finantelor publice, cu respectarea termenelor prevazute la alin. (1). Platile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si pentru care nu a fost demarata procedura de executare silita se efectueaza cu respectarea prevederilor alin. (1)-(6).”

 

Oamenii deja au inceput sa fie mintiti ca nu vor primi toti banii odata indiferent de denumirea taxei

 

DECI TIMBRU DE MEDIU SE RECUPEREAZA INTEGRAL PENTRU CA OG 8/2014 SE APLICA DOAR TAXEI DIN 2012 DENUMITA TAXA DE POLUARE

M-ai este o problema:GUVERNUL poate modifica o decizie CJUE anulandu-i efectele prin aceasta cesionare?

 

Noi credem ca nu.Un exemplu asemanator a fost cu legea 165/2013 privind retrocedarile care a fost declarata neconstitutionala

Romania risca o sanctiune de Amendă: 20 de milioane de euro pentru încălcarea deciziilor CJCE

Acțiuni în constatarea neîndeplinirii unei obligații

Comisia poate iniția o acțiune în justiție în cazul în care consideră că un stat membru nu își îndeplinește obligațiile prevăzute de legislația europeană. Procesul poate fi intentat și de un alt stat membru.

În ambele cazuri, Curtea investighează acuzațiile și pronunță sentința. Dacă se constată că acuzațiile aduse statului respectiv sunt întemeiate, acesta are obligația de a remedia situația imediat. În cazul în care statul membru nu se conformează hotărârii pronunțate de Curtea de Justiție, aceasta poate impune plata unei amenzi.

DECI CE A FACUT GUVERNUL ROMANIEI ESTE FOARTE RISCANT,A INCERCAT SA ANULEZE EFECTELE HOTARARII CJUE PRIVIND TAXA DE POLUARE

 

 

 

 

 

 

13 comentarii la „Atentie :esalonarea pe 5 ani nu se aplica la TIMBRU DE MEDIU”

  1. Buna, oare avocatul poporului ( daca avem asa ceva), oare doarme si nu ataca asa oug data de hoti in favoarea lor? Chiar se poate asa ceva???? Unde este dreptatea?? Statul ia bani pe o taxa ilegala si sa dea inapoi in rate??? Ce suntem noi? Banci de credit?? Trebuie facut ceva cum ii lasam sa faca din noi ce vor ei..suntem niste carpe..?? Sa ne fie rusine ca suntem prosti si statul hoti!!

  2. Buna am platit taxa auto/poluare in iulie 2008 si am castigat procesul in instanta dupa respingere recurs in 27.06.2014. Inca nu am fost la finante dar o sa ii primesc o singura transa sau esalonat pe 5ani? Oricum dezamagitoare tara avem…

  3. credeti ca imi recuperz banii integral sau esalonat conform ordonantei chiar daca este ilegal – consider eu deoarece cererea a fost solutionata inaintea emiterii ordonantei ( 28.01.2014 – cererea si 11.02.2014 – ordinul de plata emis de trezorerie).
    Multumesc mult,

  4. Buna seara,
    Ma numesc Laura si am o problema juridica. As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Am contestat in instantele judecatoresti taxa de poluare si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila de la curtea de apel in data de 28.11.2013. Am continuat procedura cu cerere de restituire la AFP Pitesti in data de 23.12.2013. In cerere am trecut domiciliul de pe cartea de identitate cu toate ca nu mai locuiam la acea adresa dar AFP nu mi-a permis sa trec o adresa alternativa pe motiv ca nu exista spatiu dar mi-au spus sa las un nr. de telefon ca voi fi contactata la acesta. Ideea este ca am fost programata pt restituirea taxei in data de 11.02.2014( in urma solutionarii cererii din data de 28.01.2014)si transmisa o instiintare de restituire prin posta la adresa de domiciliu din buletin( adresa la care nu mai figuram) aceasta fiind returnata de catre oficiul postal cu inscriptia ”mutat” , deci nu am luat la cunostinta de aceasta instiintare. Pe data de 5.03.2014( am asteptat 45 zile lucratoare) am sunat la finante pt a intreba in ce stadiu se afla cererea mea si mi-au spus ca nu pot sa-mi mai dea banii prevalandu-se de noua OUG 8/2014, pilmbandu-ma de la organul fiscal la trezorerie si aruncand vina unii pe altii. M-am interesat si am descoperit O.490/2013 in care spune ca daca contribuabilul nu se prezinta in ziua programarii , trezorierul poate reprograma plata la o alta data in urma solicitarii contribuabilului . Ce ma sfatuiti sa fac. Finantele imi spun sa mai astept pana sosesc normele de aplicare; trezoreria imi spune ca printr-un ordin intern al lor au remis dosarele catre organul fiscal. Nu stiu ce sa mai fac. Incotro ma indreptati? Va multumesc pentru intelegere… Cu stima, Laura Radoi Astept cat mai repede un raspuns favorabil. Multe multumiri

  5. Buna d-le avocat.! Am si eu 2 procese castigate una este cu taxa de prima inm din anul 2007. Si al doilea este din 2010, cum voi lua bani inapoi in rate sau intregi? Si daca ma puteti ajuta cu informatia despre legea noua de restituire cand va intra in monitorul oficial? Pt ca la finante la noi la oradea nu imi ia dosarele,zic ca nu stiu nimica….. Dar pana cand? O seara minunata.!

  6. Buna seara ! Aceasta esalonare cu plata pe 5 ani intra in vigoare pentru cererile deja depuse sau doar pentru cele viitoare de la o anumita data ? Intreb deoarece am depus cerere de recuperare taxa auto la fisc de la inceputul lunii februarie anul acesta, au trecut 45 zile.

  7. Buna ziua! Imi puteti spune cum vor fi restituiti banii pentru o taxa platita in in 2008? Multumesc!

  8. Buna domnule Simionescu, imi puteti trimite si mie pe dariusking2@yahoo.com o copie dupa actele ce le-ati primit de la finante? Ca sa imi fac o idee la ce sa ma astept cand imi vine randul mie, va multumesc, Redes DArius

  9. Buna seara.
    Dupa cum ati spus UG 8/2014 nu se refera la masinile inmatriculate inainte de 2012, va rog sa luati in considerare ca azi 12.03.2014 am primit instintare de la ANAF ca nu pot ridica banii castigati in instanta pentru restituirea taxei de prima inmatriculare, taxa platita in feb. 2008. Va rog sa-mi dati un sfat sau daca putem urma o alta cale impreuna. Daca doriti va pot scana si trimite toate actele(sentinta judecatoreasca si instintarea de la ANAF).
    Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.

  10. Buna ziua domnule avocat, am si eu o intrebare, daca primi banii esalonat in 5 ani cum ramane cu dreptul de proprietate privata, daca in baza hotararii ramase definitive eu, cetatean roman cu drepturi depline, nu ma pot folosi de banii mei (proprietatea mea ), nu pot dispune de ei ca statul roman mi-i sechestreaza pe parcursul a 5 ani…. ? Nu putem inainta in instanta pe incalcarea acestui drept, stipulat in constituitie in art. 44, si sa nu mai vorbim de art 16 din constitutie, cei care pana la momentul intrarii in vigoare a oug 8 / 2014 isi primesc totii banii odata iar eu in timp de 5 ani, nu este icalcat acest articol??????? De ce nu faceti o petitie la AP pentru neconstitutionalitatea art XV. din prezenta oug, in calitatea de avocat puteti face asta, pentru a ajuta persoane ca mine sau ca altele.
    Eu am termen de recurs la curtea de apel timisoara pe 17.03.2014, cu castig in prima faza la tribunalul arad, actiune inaintata in instanta din 2013, februarie, am sanse sa vad totii banii odata sau esalonat, asta in cazul in care judecatorii curtii de apel timis mentin hotararea tribunalului arad. Taxa de poluarea am platit=o in iulie 2008. Va multumesc, Redes Darius, ARAD

  11. Va salut! Am obtinut o decizie favorabila in instanta…Procesul s-a terminat… Acum astept raspuns de la Finante… Taxa am platit-o in iunie 2010…. Am inceput procesul in urma cu un an si acum am castigat… Am inteles ca cei care au platit taxa inainte de 2012 primesc toti banii odata. E adevarat sau ii primesc tot esalonat? O zi buna! P.S Orice informatie primita de la d-voastra este binevenita! MULTUMESC!

Lasă un comentariu