Taxa de securitate impusa de Guvern firmelor

De ce sa plateasca firmele o evaluare efectuata sub forma unui control? Practic, evaluatorul vine mai intai sa vada daca sistemele de securitate pe care eu ca firma le am sunt eficiente si apoi imi cere sa le optimizez. De ce trebuie sa plateasca firmele aceste controale? De ce n-o face statul din amenzile pe care le incaseaza, asa cum se plateste orice corp de control? In plus, de unde sa stiu eu ca firma ce mi se cere? Ne trebuie mai multe informatii. Managerii trebuie sa stie care sunt normele de securitate. Aceste informatii nu sunt cuprinse in niciunul din actele normative mentionate si in nicio anexa a acestora. Ce vin ei sa controleze?”, a declarat Nedelcu pentru Curierul National.

Legat de inexistenta unor norme clare, care sa ajute managerii sa se poata conforma, consultantul in afaceri a dat cateva exemple clare. “In actele normative se face referire la faptul ca toate societatile comerciale, si nu numai, trebuie sa-si asigure bunurile si valorile. Cum trebuie sa se faca acest lucru? Cum pot eu sa-mi asigur imprimanta? Sa pun o camera video sau sa-mi leg cainele cu lesa de ea? Daca am un punct de lucru, e suficient sa pun gratii si o alarma? Un sistem de alarma si asigurarea CASCO pentru masina sunt suficiente, daca masina este bunul firmei? Sau trebuie sa am si garaj? In lege nu scrie nimic. Mediului de afaceri nu i se spune ce i se cere. Ce vin evaluatorii sa controleze?”, a mai spus Nedelcu.

Intrebat ce parere are despre faptul ca, pana in prezent, Politia Romana a atestat 198 de evaluatori de risc la securitatea fizica, consultantul a afirmat ca “vor fi mari probleme in tara”. “Am vazut lista evaluatorilor din Registrul Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica. Majoritatea sunt in Bucuresti si foarte putini in provincie. Cum si in cat timp vor reusi sa faca evaluarea tuturor firmelor? Vor fi mari probleme in tara”, a afirmat consultantul.

Lasă un comentariu