Verificari la toate pfa-urile : Inspectorii ANAF vor verifica PFA inregistrate la Registrul Comertului

Statul a luat in vizor persoanele care nu isi depun declaratiile de venit desi castiga bani luna de luna. Vor fi verificate PFA-urilor de pe listele Registrului Comertului, dar si cei care au profesii liberale precum contabili, arhitecti sau scriitori.

Dupa 15 zile de la expirarea termenului de depunerea a declaratiilor de venit, autoritatile ii vor anunta pe contribuabili cat au de platit pentru castigurile obtinute. Daca nici asa nu vor primi banii, inspectorii vor calcula, din oficiu, contributiile datorate, potrivit unui ordin al Agentiei de Administrare Fiscala, aflat in dezbatere publica.

Persoanele care nu declara veniturile obtinute vor plati automat 35% din salariul mediu de 2.200 de lei.

Sunt insa si exceptii. Nu intra in aceasta categorie avocatii si cei care obtin bani din indemnizatii de crestere a copilului. Consultantii fiscali spun insa ca e putin probabil ca autoritatile sa aduca mai multi bani la buget prin aceasta masura.

„E clar o presiune de crestere a veniturilor bugetare. Nu va fi o initiativa de succes, cred ca vor fi inchise sau trecute in stand-by multe PFA-uri”, a spus Radu Ciofu, analist economic.

E clar insa ca statul nu se poate baza pe buna-credinta a romanilor. Oricum, oamenii nu reusesc sa se puna de acord cine e vinovat. Statul, pentru ca impune taxe prea mari sau contribuabilii.

Lasă un comentariu