Întrebare: Cine e COLTUC MARIUS VICENTIU?
CMV este un avocat din Baroul Bucuresti care incearca din rasputeri sa multumeasca cat mai multi clienti si prieteni.
CMV După absolvirea facultăţii…
Î: Facultatea de…?
CMV Facultatea de Drept Bucuresti.Am tatonat un pic si magistratura.
Î: Între anii…?
CMV între anii 1999-2003
Î: Judecator… Era o profesie riscantă în acei ani?
CMV Nu vreau sa vorbesc despre acele vremuri.
Î: Este prezentul mai servil decât acum 25 ani?
CMV Da, este mult mai servil. Atunci, dupa perioade de multă suferinţă, inca eram atasati de valorile tradiţionale, de bine, de respect pentru viaţă. Și, deşi existau legi nedrepte care, de exemplu, sancţionau cu limite de închisoare exagerat de mari o faptă – precum furtul unor ştiuleţi de porumb sau alte infracţiuni minore – totuşi judecătorii, în marea lor majoritate, aproximau aceste pedepse cât să fie în limitele legii, să nu-şi atragă reproşuri şi reprimare din partea sistemului comunist, dar nu se deziceau de principiile morale. Cu regret observ ca unii dintre judecătorii de astăzi, ascunzându-se după inamovabilitate şi după independenta, dau pedepse excesive, în dispreţ faţă de drepturile individului si implicit, faţă de principiile de echitate si umanism.
Î: Deci un sistem de constrângere este mult mai eficient din punct de vedere moral decât un sistem democratic?
CMV Să nu confundăm noţiunile. Un sistem democratic adevărat naşte, ocroteşte, generează valori, insa o democraţie confundată cu anarhia, cu certitidine, nu. Din păcate astazi constatăm deseori ca sistemul judiciar, procedurile folosite si solutiile date, denota dispreţ pentru om, acest sistem functioneaza se pare dupa uzante prezente gresite ce denota inechitate si in loc sa conduca la progres duc la degenerare sociala si umana .
Î: Este libertatea o cauza a acestor dereglari ?gandesc că atunci când eşti liber să faci tot ceea ce vrei si optiunile pot fi gresite .
CMV Da, dacă nu ai valori bine definite în tine.
Î: A fost decizia dumneavoastra de a urma o carieră de avocat?
CMV Da a fost numai decizia mea
Î: Ce precede, în România,magistratura- avocatura ?Relaţia dintre cele 2? Care se situează din punct de vedere ierarhic pe un nivel mai înalt?
CMV Pe sistem american, magistratura este ultima treaptă profesională. Gândesc şi eu că aşa ar fi ordinea fireasca.Deci avocatura ar fi prima profesie juridical dupa pararea mea.
Î: Dar procuratura ?
CMV Procuratura şi avocatura înseamnă roluri oarecum similare. Procuratura înseamnă „avocat” al ordinii sociale, prin cel care veghează la respectarea legii, a normelor, iar avocatura înseamnă avocat al apărării, să răspunzi pentru un acuzat în faţa legii. Ma refer la materia penala.
Î: Treptele profesionale în sistemul judiciar român au o logica de ierarhizare ?
CMV Din păcate, există posibilitatea ca imediat după absolvirea unei facultăţi de drept să decizi ce carieră vei urma. Astfel se intampla sa ajunga judecatori tineri ce nu au formată o imagine clara despre viaţa individului, despre valoarea fiecărei zile, despre erorile care pot să fie cuprinse într-un sistem judiciar şi într-un sistem probator . Se trezesc că au în mână un instrument juridic cumplit, decizia judecătorească, pe care dacă o administrează în mod greşit pot duce la mari drame şi inechităţi sociale.
Î: Este opţiunea profesională de magistrat-judecator mai apetisantă decât cea de procuror sau avocat pentru un absolvent al facultatii de drept?
CMV Decide numai în funcţie de propria sa conştiinţă. Din păcate…deseori se decide în funcţie de posturile libere la data când el este chemat să opteze.
Î: Scoala romana de drept este apta a crea caractere şi a forma profesionisti ai dreptului ?
CMV Pe langa atributele scolii, fiecare student vine cu propria sa încărcătură genetică, cu amprenta mediului social, a mediu familial ce l-a format , şi, în funcţie de acestea va decide spre ce anume se orientează. Societatea nu are nici un alt criteriu prin care să poate să orienteze şi să determine cariera celor care ulterior sunt chemaţi a fi implicați într-o sferă sau alta din domeniul juridic.
CMV Alegând profesia de avocat, aţi simţit că aţi decăzut de la statutul de magistrat?
M.V.: Sub nicio formă, din punct de vedere profesional.
I: Vă simţiţi mai responsabilă faţă de societate sau fata de o persoană anume fiind avocat, mai responsabila decat erati in calitate de magistrat, sau invers?
CMV Ca avocat, am deseori sentimentul inutilităţii. Va dau un exemplu, finalitatea unui proces penal inseamna deseori cuantificarea unei pedepse. Se defineste prin norma ca scopul pedepsei nu este unul de reprimare cât acela de a asigura reintegrarea individului în societate. Cu toate acestea, nu de putine ori observ că rolul avocatului apărării nu mai există, pentru ca servilismul judecătorilor fata de un tratament sanctionator represiv si abuziv este predominant şi atunci avocatul apărării nu-şi mai are nici un rost.In civil totul se reduce la bani.Poti sa castigi 10 procese si apoi sa pierzi unul pentru ca si clientul respectiv sa fie pierdut.Nu este firesc asa.De multe ori nu avocatul decide…
I: Se pare ca dumneavoastra lasati sa se inteleaga ca magistratul judeca uneori din punctul de vedere al unui sistem care funcţionează pe propriile lui coordonate şi nu are nevoie de niciun fel de perturbare exterioară .
CMV Da , imi asum acest punct de vedere. Am sentimentul deseori că judecătorii înainte de toate sunt servili propriilor conştiinţe. Ceva de genul ca nu cumva sa existe riscul sa supere pe cineva dintr-un pseudo- sistem care este doar în inchipuire si nu serveste nimanui , un servilism catre acuzare si reprimare .
I: Credeti in reformarea acestui sistem pe baze noi , orientat catre mentalitati si valori constructive ?
CMV DA Aştept să se ridice toţi tinerii care mai cred în valorile individuale şi democratice să continue rolul avocatului apărării pentru că, aşa cum spuneam, n-a însemnat nimic schimbarea vremurilor politice, câtă vreme mentalităţile sunt mai vechi decât au fost odinioară, pe vremea comunismului . Se pare ca nevoile sociale, nevoile economice, nevoia unui salariu, au transformat nişte judecători odinioară drepţi, verticali, oneşti in slujbasi umili, servili unor politici conjuncturale – ce determina politici penale înţelese greşit.desigur , ma refer la un numar mic de judecatori . regretabil ca ei insa exista . Inca mai cred ca politica penală ar trebui sa fie una guvernata de principiul adevărului şi al ocrotirii valorilor umane , aşa încât, dacă există o a doua şansă, aceea trebuie acordată. Dacă un individ este atât de decăzut şi de compromis moral, el într-adevăr îşi merită soarta şi atunci reprimarea îşi are rostul. Dar o reprimare gratuită, fără justificare , este cel mai mare abuz social, este o crimă mai mare decât crimele săvârşite de cei care sunt chemaţi spre a fi judecaţi. Aşadar, dacă iniţial am optat pentru avocatură din ascultare şi din dragoste smerita faţă de părintele meu, în prezent gandesc deseori sa renunţ la avocatura tocmai pentru că nu-i mai văd utilitatea. Mă văd înfrântă de mentalităţi ostile şi străine, vad aceasta profesie vaduvita de valori precum dreptatea, adevărul, umanismul.Recunosc , incercam un ultim demers: un proiect care sa priveasca o miscare de innoire pe macrosistem . Vom incerca sa aducem alaturi tineri magistrati, tineri avocati , mentori din varste care poarta stigmatul responsabilitatii si al valorii tocmai pentru a le fi modele acestor tineri . Astfel poate vom incerca sa schimbam cele ce se cuvine a le schimba si sa punem in lumina toate cele ce se cuvine a fi cunoscute , innobilate si luate ca exemplu pozitiv .
I : Oricât de corect ar fi judecătorul, din moment ce i- se pune în faţă un dosar de 2000 de file, cu conversaţii telefonice , alte probe la dosar, are o alta alternativa ?
CMV Daca doreste cu adevarat , are deplină competenta să aprecieze seriozitatea si legalitatea acuzaţiilor.
I : O şcoală de drept, o facultate de drept, poate să sculpteze aceste caractere care să fie îndeajuns de versatile încât să recunoască realul şi fabulaţia?
CMV Cred că deformarea acestor caractere este făcută de ambientul în care aceştia ajung. Primesc în facultate toţi tinerii suficiente elemente care să-i ajute să discearnă adevărul de minciună .Chiar acolo unde faptele sunt dovedite în întregime rămâne rolul judecătorului care gestionează autoritatea sa în a da pedepsele cuvenite . Poate opta pentru o reprimare brutală, sau poate da o noua şansa unui individ care a săvârşit o faptă penală. Judecatorul are puterea de a da clementa sau de a reprima brutal. Din nefericire, ce constat eu, ca avocat al apărării, este ca din ce în ce mai mulţi magistrati se dezic de rolul lor, şi în aceste condiţii ei devin un factor represiv. In loc să acorde o a doua şansă, dimpotrivă, dau pedepse nemeritate prin care distrug . In loc să contribuie la valorizarea vietii indivizilor , prin pedepsele excesive transforma unii indivizi in oameni ai penitenciarelor, condamnati la o decadere constanta.
I : Am senzaţia că vorbeşte mai mult avocatul apărării decât dumneavoastra, o persoană pur obiectivă asupra unor întrebări. Totusi , privind cat se poate de detasat subiectul , o persoană acuzata de o faptă beneficiază de prezumţia de nevinovăţie de la bun început în faţa unui magistrat?
CMV Cu siguranţă nu. În lege, în teorie, se spune că în dreptul nostru penal există prezumţia de nevinovăţie. Îmi asum acest raspuns . Argumentez oricand cu trimitere directă la numere de dosare, la persoane şi la fapte.Asadar procesul incepe cu prezumţia de vinovăţie. Iţi trebuie multă trudă şi multă pricepere pentru a o inlatura.
I:. Din punct de vedere personal, există într-adevăr o desăvârşire profesională la înalta curte de casaţie si justitie decât în celelalte instante ?
CMV Există multe oportunităţi pentru a obţine decizii corecte. Magistratii sunt la apogeul carierei profesionale . Nu mai au , sau se presupune ca nu mai au nimic de obtinut , nimic de dovedit decat profesionalism si noblete . Nu mai poate fi vorba de intrese colaterale , care sa duca la satisfacerea unor tinte cum ar fi cariera …
I : Cand se poate spune despre un judecator ca este bun ?
CMV Sunt foarte mulţi judecători deosebit de buni, atât din punct de vedere profesional cât şi din considerente umane … nu în sensul de clemenţă excesivă … abordarea actului de judecata într-un mod naiv şi pueril, ci judecători care şi atunci când sunt foarte drastici îşi exercita exact menirea pentru care sunt chemaţi . Aceasta tinuta de inalt profesionalism poate fi gasita la toate instanţele din ţară fără să fie deosebire că este vorba de o judecătorie pierdută dintr-o localitate mica a ţării sau de instantele din varful piramidei sistemului . Totul ţine de valoarea pe care şi-o dau ei înşişi. Intre judecatori exista o vorba …un folclor cu iz de sabie …”…esti atat de bun incat nu esti bun de nimic „…
I :Ce ne puteti spune despre relatia avocat –client ? Avem un exemplu în relaţia psiholog-client. Clientul îşi destăinuie propriile gânduri, intenţii, preocupări. Psihologul nu îi devine complice?
CMV Psihologul este chemat să asculte si sa acorde consiliere psihologică.Avocatul este prietenul si confidentul clientului.
I : Iar avocatul nu devine complice ? Sau , dincolo de marturisire avocatul doar vegheaza la respectarea drepturilor sale garantate prin Constituţie?
CMV Avocatul este chemat sa-i asigure celui acuzat drepturile procesuale şi sa i-le susţină pentru a beneficia de maximă ocrotire legală. În situaţia în care acest mandat al avocatului este depăşit, şi avocatul poate răspunde pentru favorizarea infractorului. Cu certitudine avocatul găseşte calea de mijloc astfel încât să susţină în sala de judecată interesele clientului în cea mai bună manieră, aşa încât chiar dacă a săvârşit o faptă penală să beneficieze de acea clementa meritata, pe care legea o prevede. Însă aici intervine rolul arbitrar al judecătorului care dacă vrea i-o aplica, dacă nu, nu. Oricum, din pacate , uneori, constatam ca mai presus de lege este bunul plac… Chiar dacă dovedeşti anumite circumstanţe, chiar dacă ai dreptul să le invoci în faţa judecătorului, judecătorul ştie că orice soluţie va da, nu va răspunde niciodată în măsura în care nesocoteşte drepturile unui individ, pentru că aici intervine acea mentalitate bolnăvicioasă şi din păcate contagioasă devenita cutuma .
I : V-aţi retras vreodată din vreo cauză că urmare a acestor motive?
CMV Da, dată fiind confidenţialitatea raporturilor dintre mine şi clienţii mei, nu pot să merg mai departe in a răspunde la această întrebare.
I :. Există in oarecare masura complexul lui Dumnezeu în mentalitatea unui jurist?
CMV Da. Iluzia misionarismului social. În ceea ce ma priveşte pot să aduc mărturie că după luarea licenţei, primul drum a fost într-o biserică catolica din Cluj , pentru că, din nefericire, nu descoperisem încă valorile ortodoxiei. Acolo mi-am plecat genunchii şi am facut legamant să folosesc acea diplomă ca slujire… In prezent , in ultimii ani , incerc sa onorez invatatura ortodoxa si sa aduc slujirea mea umila intre semeni.
I : Un magistrat este conştient de responsabilitatea pe care o are ?
CMV Aş răspunde aprioric. Aş spune că, din constatari proprii,unii judecători nu-şi conştientizează menirea.
I : Lăsând la o parte perioada şcolarizării, nu ar trebui să existe anumite programe speciale de formare profesionala pentru a-i conştientiza de rolul pe care îl au ?
CMV Cu certitudine exista. Le vad insa fara finalitate evidenta.Sunt mai mult pe hartie. Eu aş vedea un program comun cu administraţia naţională a penitenciarelor. Judecătorii trebuie să vadă efectul imediat al deciziilor lor, sa inteleaga ce efecte au deciziile lor, ce urmează după punerea în libertate, respectiv modul în care un individ poate fi cu adevărat integrat în societate ca urmare a unei condamnări . Apreciez ca se cuvine a vedea modul în care un deţinut este reintegrat în societate după perioada de recluziune de 2 ani, de 3 ani, de 5 ani, de 10 ani şi mai mare. Din aceasta perspectiva judecătorul va putea vedea clar efectele deciziei sale asupra individului.
I : Ce sfat aţi da unui tânăr aspirant spre o carieră în magistratură?
CMV Să işi aleagă un alt domeniu.
I : Dvs nu aţi mizat pe interpretarea faptei în normele juridice din prezent ci aţi mizat pe moralitatea faptei?
CMV Nu era vorba de moralitate. Era vorba că probele judiciare arătau altă stare de fapt, ele au fost nesocotite tocmai pentru că judecătorii au început judecata de la concepţii aprioric dobândite.
I : în tot acest timp mai există viaţă de familie sau viaţa personală?
CMV Da. Strunirea echipei de lucru …intre care primii sunt copii mei , prin telefon sau in direct .
I: Va mai amintiţi când aţi avut ultimul concediu?
CMV Nu… chiar …
I : Aţi dori ca şi copiii dumneavoastra să urmeze aceeaşi profesie, acelaşi drum în viaţă?
CMV Cu certitudine nu.Insa , din iubire pentru mine , ei chiar o fac …
I : Corupţie a mai ramas doar in justitia din România?
CMV Nu. În toate sistemele de drept pot să existe cazuri de corupţie. Ele sunt cazuri izolate.
I : Cât timp credeţi că are nevoie sistemul judiciar din România pentru a ajunge la nivelul pe care il dorim cu totii ?
CMV Majoritatea ţărilor europene şi-au consolidat un sistem juridic pe parcursul a SUTE DE ANI DE CONTINUITATE. Noi am avut sincope. PESTE 20 DE ANI CU SIGURANTA
I : Consideraţi că regimul comunist a fost o piedică in evolutia acestui sistem juridic ?
CMV Da. Pentru că a bagaterizat sistemul de justiţie. Voinţa conducătorului putea să compromită definitiv şi să pângărească orice normă juridică .Si in prezent se mai observa cum unii lideri cocheteaza cu aceste deziderate de putere. In altă ordine de idei, teroarea care a fost insuflata agenţilor de stat, celor ce instrumentau puterea de stat, precum şi cetăţeanului de rând, a lăsat loc unor decizii arbitrare. S-a creat o doctrina in acest sens. Si în prezent se consideră că orice decizie, dacă este pe placul unui conducător, a unui sef acea decizie este şi justificată. Mai mult, se apreciaza ca este si corecta si face inutila verificarea /cenzurarea ei in caile de atac. Presupun ca avem nevoie de timp şi curaj să repunem normele pe sistemul de valori cuvenit.
AVOCAT COLTUC MARIUS VICENTIU
FONDATOR CAB.AV.COLTUC
Intregul interviu acordat la data de 20.03.2014 il gasiti AICI
Buna ziua.
Numele meu este Maria Nastase sunt administratorul unei firme din Brasov. In anul 1997 am obtinut S C nr 11629 prin care Regia RIAL Bv a fost obligata sa ne transmita cu plata sp comercial detinut cu contract de inchiriere nr 30/1990 si nr 30/1991 conform HG nr 389/1996, HG nr 906/1996, am renuntat la capatul de cerere -Sentinta sa tina loc de c-v-cumparare si intabulare in cf- deoarece RIAL BV nu a fost deacord cu ex pertza ceruta de noi motivand ca sunt deacord cu vanzarea sp. com. RIAL nu a respectat dispozitiile sentintei irevocabile fiind nevoiti sa-i chemam din nou un judecata in 1998 pentru stabilirea pretului sa fie decazuti din dreptul de negociere, sentinta sa tina loc de c-v-cum. si sa se dispuna inscrierea in cf nr 6885 top nr 5612 BV a spatiului identificat conform c -inchiriere si expertizei in cauza In 11. 07. 2000 am achitat pretul conform expertizei nr 325/07. 06 2000 in valoare de 447.557 000 lei vechi in 13 iulie 2000 primim SC nr 370/s prin care instanta constata ca pretul este de 447557000lei conform expertizei Jichi, RIAL BV este decazuta din dreptul de negociere fiind de rea credinta, sentinta tine loc de c-v-cum., si dispune inscrierea in cf nr 6885 top 5612 a spatiului sus identificat pe numele societati noastre. Mentionez in 1997 am chemat in judecata STATUL ROMAN, CONSILIU LOCAL, MUNICIPIU BV PRIN PRIMAR SI RIAL in calitate de administrator. a facut apel RIAL am pierdut, am facut noi recurs la CS JUS. in timpul recursului in 21 mai 2001 face cerere de interventie in interesul RIAL av DAN SERGIU OPREA pentru toate persoanele fizice din imobil motivand : sp. com. pivnite sunt proprietatea lor conf. L.112/1995 in baza careia au cumparat apartamentele -pe rolul trib BV au 2 procese ORDONANTA PRESEDENTIALA dosar nr 963/2001 si actiune civ dos nr 2175/2001. CS J BUC respinge apelul RIAL respinge cererea de interventie a persoanelor fizice, mentine IREVOCABILA SC NR 370/S/2000 CU EXPERTIZA IN CAUZA. FOARTE IMPORTANT: in 30. 03. 2000 RIAL dezmembreaza imobilul din str. Muresenilor nr 2 introduce in PUC TERENUL CURTE in sup de 19,81mp, TEREN AFERENT MAGAZIE GANG in sup de 15,23mp prop. exclusiva a societatii noastre, lucrarea este avizata de PRIMARIA MUN BV care a primit SC 11629/1997 FIIND PARTE IN PROCES si SC370/s/2000, dupa care a inaintat adresa la PREFECTURA Bv si in 10. 05 2000 se da ordinal prefectului nr 256 pe care nu l-am vazut pana-n prezent nu exista la cadastru, pentru intabulare in cf a persoanelor fizice Primaria a dat pe numele fiecaruia cate o adresa ;conform or. pref. nr 256/10. 05.2000 au primit cu titlu gratuit in procente din ternul construit si neconstruit in sup totala de 562mp nu din 527mp cum era normal.
Dupa dezmembrare, martie 2000, av OPREA ne-a chemat in jud. in cele 2 procese care le invedereaza la CSJ in cererea de interventie, prin care solicita instantei de fond dos. 13134 sa desfiintam grilajele de fier care ii impiedica la intrarea in pivnita spatiul nostrum, si in curtea noastra, motivand ca sunt P UZ COMUN procesele s-au judecat in fond, apel, recurs si au fost response
In 2002 am venit la cf sa inscriu SC 370/S/200 CU EXPERTIZA IN CAUZA, mi-a inscris doar spatiu comercial la subsol si parter fara descrierea expertizei, ternul l-a lasat in prop. statului, fara a motiva. Nu am stiut atunci ca pot ataca cu apel incheerea de cf. Peste 2 luni in sep. 2002 o prietena av a facut o actiune prin care a cerut anularea planului de dezmembrare facut de soc TRIMCAD A RIALULUI [illegala fara a masura la fata locului ,practic dezmembrarea s-a facut fara stirea noastra ] , refacerea dezmembrarii facand masuratorile la fata locului , rectificarea cf 6885 Actiunea s-a admis in parte, a dispus pentru noi inscrierea in cf a cotei de 11% din puc indreptandu-si eruarea materiala din incheerea cf data tot de aceasta judecatoare dand SC NR 1118/2004.Am facut apel in timpul apelului soc RIALULUI TRIMCAD care a facut dezmembrarea s-a desfiintat.In iulie 2004 alt av a inregistrat pentru noi actiune pe art 966 cpc a solicitat ca instanta sa constate componenta sp com conform SC 370/S 2000 CU EXPERTIZA IN CAUZA, in care intra si curtea cu terenul af magaziei gang, anularea partial a c-v-cump nr266/2001 a SC Romitalypast srl, anularea partial a or pref nr 256/10. 05. 2000. actiunea a fost respinsa prin SCnr 966/2006 motivand : intradevar suntem proprietari pe cele 2 suprafete de teren dar ceilalti sunt iscrisi in cf si noi nu. Am facut apel care s-a calificat in recurs deoarece valoarea era mica , recursul a fost respins , am facut contestatie in anulare a fost admisa s-a rejudecat recursul s-a admis actiunea noastra , ne-am inscris in cf cu component sp com intr timp s-a judecat apelul impotriva SCnr 1118/2004, s-a admis apelul pentru noi , a respins inscrierea noastra in cf deoarece am inscris componenta sp com conf DC 758/2008, RESPINGE CERERILE RECONVENTIONALE SC Romitalypast srl si a persoanelor fizice prin care interzice accesul la subsol, aratand curtea terenul aferent mag. gang este prop. exclusiva a noastra prin DC NR 22/A2009, ii OBLIGA LA CHELTUELI DE JUD.
Dupa primirea DC 758/29. 07. 2008 av OPREA face contestatie in anulare si revizuire impotriva DC nr 758/2008 care au fost respinse , la2 luni av OPREA face contestatie in anulare pe numele unei personae fizice care se mutase in Spania si pe care pana atunci a reprezentat-o pe nelegala citare a ei si Suman Iulian care nici macar nu a fost trcut in citativ de grefa, a anulat dc 758/2000 a rej. rec pe care l-a respins. prin DC729/2009 in care arata pe ultima pagina AVAND UN DREPT DE PROP. EXCLUSIV PRINTR-O HOTARARE IREV. AVEM CALEA REVENDICARII.
Intre timp av Oprea face recurs impotriva DCnr 22/a/2009 ramasa irev, pentru persoanele fizice prin nerecurare, se admite in parte recursul SC Romitalypast srl impotriva DCnr22/a/2009 in sensul admiterii cererii reconventionale sa-mi demoleze magazia din gangul de acces Acest recurs s-a judecat in 15 dec 2009 DC 1569/15, 12. 2009 paratul GEORGESCU IOAN ERA DECEDAT DIN 28. 11. 2009 am aflat in 30. 01. 2015. [aceasta decizie mai poate fi atacata penal, civil , daca recursul s-a pronuntat in contadictoriu cu un mort?]
In 22. 04. 2010 facem ACTIUNE IN REVENDICARE solicitand instantei ca paratii din imobil sa ne lase in deplina proprietate si linistita posesie conform rap. de expertiza ; curte de 19,81mp, tern in sup de 15,23mp,sa dispuna conf.art. 33 al1 si 2 , art34 pct 4 din L nr 7/1996, rectificare CF NR 6885 IN SENSUL INLATURARII ACESTOR SUP DE TERN DIN puc, SI INCLUDEREA LOR IN DESCRIEREA SPATIULUI PROP. EXCUSIVA a noastra inscris actualimente sub nr top nr5612/2, obligarea paratilot sa desfiinteze interfonul de pe poarta imobilului pentru accesul nostrum si a clientilor nostril in curtea imobilului ,sa ne permita accesul neingradit la podul cladiri
Depunem inscrisuri: SC11629/1997 IREV, SC 370/S/13. 07. 2000 CU EXPERTIZA 325, D. C 1301/2002 CSJ, DC 64/2003 prin care s-a lamurit SC370/S/2000, INCHEIEREA DIN 01. 02. 2005 prin care s-a indreptat eruarea din SC370/s/2000 care statueaza expertiza nr 325/07. 06. 2000 expert RUSU LUCIAN FACE PARTE INTEGRANTA DIN SC370/S/2000 SI NU EXPERTIZA JICHI.
S-a mai depus SC22/A/2009 IREV., SC 17083/2000, DC 2075/A/2001, DC 303/R/2002 prin care instant la fila 7 arata ca persoanele fizice si SC STRSDIVARIISRL ACTUAL ROMITALYPAST SRL nu au cumparat curtea si pivnita
Instanta de fond a respins actiunea noastra motivand: Ord. Pref nr 256/10. 05. 2000 este mai caracterizant fata de SC 370/S/2000 neinscrisa in cf , intarindu-si drep de prop. prin inscrierea in cf inaintea noastra. ORDINUL PREFECTULUI NU EXISTA IN DOSAR, instanta s-a pronuntat pe un act inexistent in dosar pentru persoanele fizice , iar pentru SC ROMITALYPAST NU S-A PRONUNTAT DEOARECE TITLUL de prop este C-V-CUMP NR 266/2001, pronuntand SC 15866/2013, Am facut Recurs s-a admis in parte, ne-a dat acces la pod, in rest a mentinut sentinta recurata motivand: titlurile. de prop. provin de la acelasi proprietar, cine se inscribe primul in cf ramane proprietar.
Prin actiunea noastra nu am cerut compararea titlurilor, am aratat ca avem hotarari si decizii irev cu putere de luru judecat care li se opun tuturor paratilor fiind parti in procesul finalizat prin DC 1301/2002 CSJ, mai mult cunosteau intinderea drep. nosrtu de prop inainte de pronuntarea SC370 prin cererea de chemare in judecata care s-a finalizat prin SC 17083/2000 irev. din dos 13134 , practic paratii ne opun o situatie de cf despre care cunosc ca nu corespunde intinderii drepturilor lor.iar noidetinem sentite si decizii irevocabile care le sunt opozabile.
DOMNULE AVOCAT in 28. 01. 2015 am copiat doarul de fond si recurs am gasit in dosarul de fond imputernicirea av OPREA care a incheiat CONTRACTUL DE ASISTENTA JURIDICA NR 49/2010 PENTRU TOTI PROPRIETARII [paratii] DIN IMOBIL, la fila 14 dosar am gasit extrasul cf desfasurat pentru teren la pozitia B15 figureaza GEORGESCU ANDREI IOAN NPOT DE FIU CERTIF. MOSTENITOR NR 18/2010, nici un judecator nu a verificat acest extras depus de parati la dosar, AVOCATUL ACTUAL M-A TRIMIS LA CADASTRU.
In 30. 01. 2015 am aflat ca timp de 5 ani fond, recurs, ne-am judecat cu un mort GEORGESCU IOAN DECEDAT IN 28. 11. 2009 incheie c de asis. jurid. nr 49 in 2010 cu av OPREA, il reprezinta la fond in iunie 2010, am facut revizuire si contestatie in anulare, am depus copii dupa cert. de mostenitor, copie de la M.AF. INTERNE CARE CONFIRMA DECESUL DIN 28. 11. 2009, instanta continua sa-l citeze , am invocate LIPSA CAPACITATII DE FOLOSINTA A DEFUNCTULUI, si LIPSA CLITATII DE APARATOR a av OPREA care si-a arogat drepturi in numele unei personae decedate. Avem termen la revizuire pe art 322 pct 2 si 5 in 31. 03 2015, iar contestatia in anulare are termen in 06. 04. 2015. Poate fi considerat act nou dovada decesului, cert. de mostenitor?, adresa prefectura care arata ca elibereaza ord prefectului numai la cererea instantei? La contestatia in anulare pe art 317 poate fi admisibila nelegala citare a defunctului parat? dar pe art 318 teza 2 poate fi invocate opozabilitatea si puterea lucrului judecat?, poate fi invocate omisiunea instantei de a verifica extrasul cf existent in dosar?
DOMNULE AVOCAT in 28. 04. 2010 defunctul GEORGESCU IOAN, decedat in 28. 11. 2009, SC ROMITALYPAST , BIZO AURELIA, IOAN CORNELIUS TOT PRIN AV OPREA ne cheama in judecata pe art 480 obligatia de a face . In 15. 12 2009 defunctul decedat in 28. 11. 2009 achita onorariu av OPREA 300 lei pentru procesul care se inregistreaza in 28 apr. 2010. Acest dosar s-a suspendat in 15 dec 2011
cu acordul partilor pe art244 [1] pana la solutionarea irev a dosarului revendicare imob. care s-a solutionat irev in 04. 11. 2014, instanta constata perimarea
repune din oficiu dosarul in 8 ian 2015, in 22 ian 2015 av OPREA solicita respingerea perimarii, motivand ca nu s-a motivate dec 884/04. 11. 2014,decizia fiind redactata in 20. 01. 2015, fiind pe vcpc nu se comunica, in 28. 01. 2015 face cerere de repunere pe rol de judecare a recursului, care este tardiva Astazi 26. 03. 2015 s-a judecat perimarea si repunerea pe rol, instanta a admis cererea de repunere pe rol fiind tardiva, exceptiile invocate cu acte doveditoare pentru defunct a motivat ca defunctul are acelasi nume cu fiul care a refuzat mostenirea in certificatul de mostenitor, si npotul care este Andrei Ioan, cu foarte mare greutate am reusit sa ne dea termen pentru 2 aprilie 2015 si sa-i puna in vedere av OPREA sa depuna contractual de asistenta juridica , avocatul a motivat ca fiul Andrei a dat procura sa- l reprezinte, depunand o procura de administrare nu de reprezentare la tribunal. dar PROPRIETAR reclamant este GEORGESCU IOAN decedat NASCUT IN 1926, NU-L AVEM PROPRIETAR RECLAMANT PE GEORGESCU ANDREI IOAN.
DOMNULE AVOCAT CE MA SFATUITI SA FAC IN ACEASTA SITUATIE avand in vedere av OPREA a fost decanul baroului, acum este adjunctul decanului, este in comisia de examinare a avocatilor, este in conducerea mediatorilor, este in relatii cu judecatorii, de aceia isi permite sa falsifice contrctele de asis. juridica.
DOMNULE AVOCAT VA ROG DIN SUFLET AJUTATIMA, deoarece toti avocatii din Brasov cand aud ca ne judecam cu OPREA spun de la inceput ca nu se pot pune cu el si sa nu ma astept sa castig procesul cand ma judec cu el, la multi judecatori le-a fost profesor.
1. AS VREA SA-I FACEM PLANGERE PENALA PENTRU FALS LA DNA BUCURESTI IN BRASOV ARE RELATII
2. AS VREA SA FACEM ACTIUNE LA CEDO TERMENUL DE 6 LUNI SE EXPIRA IN 04. 05. 2015.
3. PLANGERE PENTRU ABUZ IN SERVICIU LA COMPLETUL DE ASTAZI.
IMI CER SCUZE PENTRU CA V-AM SCRIS FOARTE MULT, CREDETIMA AM FOST NEVOITA SA VA EXPLIC TOTUL DEOARECE DE 18 ANI NE JUDECAM IN FINAL AM RAMAS CU SENTINTA IN BUZUNAR SI FARA TEREN
VA MULTUMESC ANTICIPAT ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA. CU RESPECT MARIA NASTASE. TEL 0745325950