Cabinet de avocat virtual (virtual law firm) o necesitate in Romania anului 2014?

Saptamana trecuta la conferita privind procesele de denominare banci am avut un invitat special – avocatul Nielsen O. din Olanda si , pe langa discutiile despre banci ma intreba de ce nu am transmis conferita de  presa DOAR ONLINE pentru ca ei asa fac in Olanda de anul trecut.

L-am intrebat curios cum?

Avocatul Nielsen im spune,noi cu mai avem nici sediul decat online,intalnirile,contactatul cu clientii le facem doar online,prin telefonul mobil.

L-am intrebat firesc cum face?

Raspunsul lui a fost unul foarte sec:folosim aplicatiile gratuite LINE,SKYPE,WHATSAPP,FACEBOOK MESSENGER de pe telefonul mobil.

Pai si curios l-am intrebat:cum folositi aceste aplicatii?

Raspunsul lui Nielsen:

pentru video LINE,SKYPE

pentru mesaje WHATSAPP,FACEBOOK MESSENGER

Imi pun intrebarea fireasca:ne putem opune tehnologiei?

Eu zic ca nu!

Cum defineste Wikipedia Cabinetul de avocat virtual?

O firmă de avocatură virtual este o practică legală care nu are un birou de caramizi si mortar, dar operează de la casele sau birourile din satelit ale avocaților săi, oferind, de obicei, de servicii pentru clienți la distanță cu ajutorul mijloacelor tehnologice de comunicare

Firma de avocatură virtuală primul înregistrat a fost „Woolley & Co”, înființat în anul 1996 în Anglia de către Andrew Woolley.

Firma de avocatură virtuală a ajuns, de asemenea, să fie asociată cu prețuri mai mici, deoarece acestea funcționează, în general, cu cheltuieli generale mai mici decat firmele de avocatură tradiționale.

Mai recent, conceptul de firma de avocatura virtuală a fost asociat cu termenul, ” eLawyering „, referindu-se la o firma de avocatura care ofera servicii juridice on-line, fie direct la consumatori prin intermediul site-urile lor firma de avocatura sau prin intermediul platformelor de potrivire legale. ELawyering Task Force al Secției de Management Legea Practica a Asociației Avocaților Americani a lansat o declarație privind cerințele minime pentru firme de avocatura furnizarea de servicii juridice on-line. Liniile directoare echivala conceptul de „eLawyering” cu practica virtuale de drept și a conceptului de firma de avocatură virtuale. În conformitate cu liniile directoare American Bar Association, eLawyering sau practica de drept virtuale se referă în mod special la furnizarea de servicii juridice on-line printr-o secțiune a site-ului o firma de avocatura care este un cunoscut ca o sigură „portal client.” În conformitate cu această definiție, o „firma de avocatura virtual” nu este pur și simplu un avocat care nu are un birou fizic și comunică cu clienții prin e-mail. În schimb, firma de avocatura trebuie să aibă o secțiune securizată a site-ului său în cazul în care un client se poate conecta cu un nume unic de utilizator și parola.

Scopul cerințelor minime eLawyering Task Force este de a oferi îndrumare pentru avocații care doresc să ofere servicii juridice on-line cu privire la modul de a se conforma cu normele de conduită profesională care guvernează practica de drept, în fiecare stat al SUA. Efectuarea de afaceri prin intermediul unui portal-log in este diferit de la efectuarea de afaceri prin e-mail, ca portalul log-in este necesar pentru a fi sigure și trebuie să respecte reglementările și standardele stricte. Un birou de lege complet virtuale va efectua toate de afaceri on-line, în timp ce unele practici mici alege pentru a integra un VLO portal log-in pentru a oferi mai multe opțiuni pentru clienții lor.

O lege Virtual Office, sau VLO, este o practică lege online, care există prin intermediul unui portal-log în siguranță și pot fi accesate atât de client și avocat oriunde o conexiune la internet este disponibil. Spre deosebire de o practică tradițională lege, o VLO permite avocați și clienții pentru a comunica în siguranță pe documentele pe internet, descărcare sau de încărcare, și să desfășoare alte afaceri realizată în mod normal față-în-față pe internet.

Până în 2014, există cel puțin 15 de firme de avocatura virtuale in Statele Unite, cu mai mult de 5 membri și chiar mai mult în Marea Britanie. O asociație de firme de avocatura virtuale se formează, Virtual Law Firm Asociația Internațională http://vlfai.com/ , astfel încât părțile interesate să poată face schimb de informații și de a promova modelul de afaceri.

Un comentariu la „Cabinet de avocat virtual (virtual law firm) o necesitate in Romania anului 2014?”

  1. Buna seara!
    As dori tare mult sa ader la un proces colectiv pentru denominarea EURO. Actualmente sunt in proces cu SC KRUK Romania SRL, ca urmare a initierii de catre subsemnata a unei contestatii la executare silita. In cursul acestui proces am solicitat constatarea clauzelor abuzive dintr-un contract bancar, incheiat cu SC BCR SA in data de 26.07.2007, fara a solicita si denominarea EURO. Intrucat nu detin cunostinte si competente in domeniul dreptului civil si penal, situatia financiara nu-mi permite sa angajez inca un avocat, as apela la notorietatea dvs., pentru a castiga macar pe aceasta speta .
    In speranta ca voi avea o sansa la aderarea unui proces colectiv initiat de Cabinetul Dvs. de Avocatura, va multumesc si astept un raspuns in acest sens.
    Cu stima,
    Nechilciuc Elena
    Iasi, telefon 0722313317

Lasă un comentariu