займ онлайн 18 лет

Contestare rovinieta amenda 2011.Executare silita

Primul pas este să aflaţi care este judecătoria competenta. Odată cu aflarea competentei teritoriale, va trebui să formulaţi contestaţia împotriva rovinietei!

În cinci zile trebuie contestat onorariul executorului iar, în 15 zile, întregul proces de executare în instanţă.

Tarifele de despagubire prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicate si contestate in instanta pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se anuleaza

Ce facem in ipoteza in care primim o poprire pe conturi si ne trezim fie ca ne-au disparut banii din cont fie ca un eventual nu mai putem sa ne folosim contul bancar, din pricina tarifului de despagubire  pe care il aveam de achitat de acum 3 ani de zile.

Aplicarea în timp a legii civile

 Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă.

Executari silite , tarif de despagubire CNADNR. Ce facem daca suntem executati silit pentru tarifu de despagubire fie cel de 28 de euro fie cel de 720 de euro pentru tiruri

ATENŢIE! Contestaţiile împotriva amenzilor pentru rovinieta trebuie să aibă o redactare specifică!  Nu sunt aplicabile în totalitate condiţiile de la celelalte contestaţii pentru contravenţii.

După redactarea contestaţiei, se ataşează actele necesare şi se trimit către judecătoria competenta.

Judecătoria va înregistra cererea şi va stabili un termen de judecată, urmând ca la termenul de judecata să se pronunţe asupra contestaţiei formulate.

Unii avocaţi considera că cei care au cumulat mai multe biruri pot să plătească doar unul.“Greşit”, sar reprezentanţii ”Companiei de Drumuri”. ”TARIFELE DE DESPĂGUBIRE (…) CONTESTATE în instanţă până la data intrării în vigoare a prezenţei legi, se ANULEAZĂ“. Aceasta este frază care le va readuce zâmbetul pe chip zecilor de mii de şoferi prinşi fără rovinieta în ultimii ani.

În traducere liberă românii care au contestat amenzile primite vor fi scutiţi de plată tarifului de 28 de euro cerut până acum de Compania de drumuri şi rămân doar cu amendă de 250 de lei.

Potrivit CNADNR, recordman-ul în materie este un şofer care a încasat anul trecut 217 penalizări. Dacă acesta a depus contestaţii pentru fiecare dintre ele, atunci nouă lege îl scuteşte de plată a 6076 de euro.

Unii avocaţi merg şi mai departe susţinând că această reglementare nu se aplică doar pentru viitor ci şi pentru trecut. Se aplică sancţiunea o singură dată, 300 de lei amendă şi despăgubirea o singură dată, 28 de euro. Toate celelate sunt desfiinţate.

Noile prevederi vor intra în vigoare odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial. Legea elimină cu totul tariful de 28 de euro cerut până acum de CNADNR. De asemenea, în noua lege se  prevede ca şoferii nu mai pot fi amendaţi a doua oară până când nu primesc acasă procesul verbal pentru prima contravenţie.

3 comentarii la „Contestare rovinieta amenda 2011.Executare silita”

 1. din pacate oamenii nu se informeaza si platesc … ca oile

  – Tariful de despagubire de 28E prin care CNADNR SA solicita plata rovinietei de 2 ori, a fost desfiintat de Legea nr. 144/2012

  – Conform Art 15 din Constitutia Romaniei se aplica legea mai favorabila, in cazul de fata nr. 144/2012

  – Prin Decizia nr. 228/2007, Curtea Constitutionala stabileste ca legea mai favorabila se aplica retroactiv daca succesiunea de legi a intervenit intre momentul comiterii contraventiei si momentul executarii integrale a sanctiunii

  Avand in vedere ca nu am provocat prejudicii C.N.A.D.N.R. S.A., conform legilor in vigoare, Legea 144/2012, Art 15 din Constitutia Romaniei si Decizia nr 228/2007 solicit respingerea …

 2. Buna ziua.
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea legata de CNADNR. Ieri am primit instiintare de la banca ca mi-a fost pusa proprire pe cont de catre un Birou Executor Judecatoresc, pentru amenda 470 lei si despagubire 56 euro, pentru ca am mers fara rovigneta in 2010. Asta am aflat dupa ce am sunat la Biroul Judecatoresc. Nu stiam nimic de nici o amenda, si mai ales surpriza de a afla ca sunt judecat pentru ca am mers fara rovigneta acum 4 ani. Citind pe net, vad ca multi oameni au patit asta. Si acum va intreb, ce e de facut, in conditiile in care eu acum locuiesc la 700km de casa (sunt din Constanta si locuiesc in Cluj), in contul pe care mi s-a facut proprire oricum n-am nici un ban, si nici nu am cu ce sa platesc, pentru ca acum 2 luni mi-am pierdut locul de munca, in urma inchiderii firmei unde lucram. Ce se intampla daca nu platesc, risc puscarie?
  Ce ma sfatuiti ?

  Multumesc frumos !

 3. Buna seara,
  Imi cer scuze pt. ora tarzie ,dar as dori daca se poate sa am o intalnire cu dvs.maine.Acum am primit plicul cu surprize(titlu ex de la CNADR).
  Tel 0723624466.Georgian Dan
  Multumesc frumos

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.