Felicitari:Romania ar putea avea o lege a falimentului personal in viitorul apropiat

Avocat Coltuc : falimentul sau insolventa voluntara este o necesitate in 2014-2015

Guvernul a dat aviz favorabil pentru un proiect care legifereaza insolventapersonelor fizice. Acesta se afla pe ordinea de zi a plenului Senatului si mai trebuie votat si de Camera deputatilor. Initiativa celor de la PSD nu este prima de acest tip din Parlament, restul fiind blocate chiar de catre guvern. ECONOMICA.NET descrie care sunt principalele prevederi din lege.

Proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice este semnat de 151 de deputati si senatori, cei mai multi de la PSD, a primit raport favorabil de la Comisia legislativa din Senat, fara amendamente, a fost avizat de Guvern si cel mai probabil va trece curand de plenul Senatului. Apoi va intra in dezbatere la comisiile de la Camera deputatilor.

Initiativa PSD a fost introdusa in Parlament in aprilie si este ultima dintr-o serie de proiecte care incepand cu anul 2010 au incercat sa reglementeze insolventa persoanelor fizice, insa au fost blocate de majoritatile parlamentare care s-au succedat, la presiunea bancilor si a Fondului Monetar International. Unul dintre aceste proiecte, al PDL, este ingropat la Camera deputatilor de patru ani, dupa ce a trecut de Senat.

Lasă un comentariu