Efectul Brexit pentru cei cu credite – Ce pot face românii care s-au împrumutat în franci elveţieni

Din cauza incertitudinii de pe pietele financiare in urma anuntarii Brexitului, bancile romanesti se imprumuta intre ele mai scump, ceea ce duce la cresterea dobanzilor Robor. Indicele Robor la 3 luni a crescut cu peste 11% vineri intr-o singura zi, iar Robor la 6 luni cu 6%.

Detalii in articolul: Indicele Robor la 3 luni a crescut brusc la 0.85%

Daca aceasta tendinta de crestere va continua, se vor scumpi creditele in lei

Robor-ul intra in componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de o marja fixa de 2 pp (puncte procentuale) la creditele Prima Casa, 2-5 puncte procentuale la creditele ipotecare si 5-14 puncte procentuale la creditele de nevoi personale fara garantii).

 

 

Un comentariu la „Efectul Brexit pentru cei cu credite – Ce pot face românii care s-au împrumutat în franci elveţieni”

  1. Buna seara ! O intrebare :pana la urma ce se intampla cu cei care au credite in franci elvetieni..ca situatia este destul de incerta Am un credit pe 10 ani la Pireus si mai avem vreo 2 ani si jumatate..nu mai facem fata . .simt ca nu mai pot ..am renuntat la atatea ..si multe sacrificii ..la un moment dat ne-am gandit sa dam banca in judecata ..dar nu avem bani sa platim niciunde ..nu am inteles prea bine treaba cu inghetarea francului..dacace pentru cei care vor face credit sau pentru cei care ah deja ..sm ajuns la capatul puterilor..va rog din tot sufletul sa ma sfatuiti cum e mai bine ..va multumesc nespus de mult..

Lasă un comentariu