Timbrul de mediu va disparea : 4 intrebari si raspunsuri pentru orice viitor proprietar de masina

Noua Taxa Auto 2017
Noua Taxa Auto 2017

 

 

1. Până la 31 ianuarie 2017 mai trebuie să plătesc timbrul de mediu?

Da. Timbrul de mediu încă este în vigoare în acest moment, astfel că trebuie plătit până la data de 31 ianuarie 2017. Taxa urmează să fie eliminată complet abia de la 1 februarie 2017.

2. De la 1 februarie 2017 mai trebuie să plătesc timbrul de mediu?

Nu. Începând cu data de 1 februarie 2017, ordonanța de urgență ce reglementează timbrul de mediu va fi abrogată. Astfel, proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite această taxă (în principal) la prima înmatriculare sau la prima vânzare a unui autovehicul. Însă doar dacă înmatricularea sau vânzarea se fac începând cu prima zi a lunii februarie 2017.

3. Timbrul de mediu va fi înlocuit de o altă taxă?

Nu. Cel puțin momentan, timbrul de mediu va fi eliminat complet și nu va fi înlocuit cu nicio altă taxă. Așadar, de la 1 februarie 2017 nu va mai trebui achitată nicio taxă de mediu la prima înmatriculare sau la prima vânzare a unui autoturism.

4. Dacă am plătit deja timbrul de mediu, pot cere banii înapoi?

Pe cale administrativă, nu, acest lucru este imposibil atât în prezent, cât și de la 1 februarie 2017. Totuși, având în vedere că timbrul de mediu a fost declarat parțial ilegal de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, restituirea taxei poate fi cerută în instanță.

23 de comentarii la „Timbrul de mediu va disparea : 4 intrebari si raspunsuri pentru orice viitor proprietar de masina”

  1. Bună ziua!Am înscris masina în decembrie 2013 și as vrea sa știu dacă pot recupera timbrul de mediu în instanță,dar nu știu cum sa procedez?Mă puteți ajuta cu un sfat?Mulțumesc !

  2. Dupa cat timp se face prescrierea aceea? 12 luni? Daca nu dai statul in judecata in maxim 12 luni nu se mai poate?

  3. Buna seara,

    Am achizitionat in 2011 o masina prin contract de leasing. Compania de leasing a achitat timbrul de mediu, facturandu-mi ulterior respectiva cheltuiala. Ulterior achitarii integrale a leasingului, autoturismul a intrat in proprietatea mea.
    Am (eu sau compania respectiva) posibilitatea recuperarii contravalorii timbrului de mediu?
    Multumesc

  4. Am inscris o masina in Martie 2013, am platit o taxa de cca 3700 de lei, apoi am primit inapoi de la finante cca 2500 de lei, printr-o cerere, As putea recupera diferenta? De asemenea am mai cumparat o masina in 2016 pt care am platit taxa, pentru aceasta se poate recupera si daca da cum putem rezolva?

  5. Am cumparat si inmatriculat un autoturism in nov. 2014 pt. care am platit timbru de mediu in valoare de circa 330 euro.Auto este inca in posesia mea.Pot recupera taxa platita atunci?

  6. Buna ziua , am platit timbrul de mediu in luna sep.2013 am actionat in instanta pentru recuperare dar am pierdut procesul mai pot recupera taxa acum. Multumesc

  7. am inmatriculat o masina in 2010 si am vandut masina mai departe ; mai pot recupera taxa platita pe acea masina ?

  8. daca nu am certificatul fiscal de la fostu propietar as putea sa fac transcriere de propietar fara fiscal

  9. Buna ziua,pentru transcriere propietar ce acte trebuie pt inmatriculare fara taxa de timbru

  10. Am un autoturism dat in comodat, pot sa revin asupra comodatului si sa-l vand celui cu care am avut comodstul?
    Daca da, in ce conditii
    Multumesc

  11. Buna seara! am inmatriculat un autoturism in 2007, intre timp l-am vandut! Mai pot recupera acea taxa? cred ca atunci se numea Taxa de prima inmatriculare!

Lasă un comentariu