Intrebarile folosite de banci la interogatorii sunt similare DNA-ului.Incredibil

Imagini pentru intrebari interogatoriu banci

 

1. ÎNTREBĂRI INTEROGATORIU

  1. Ați contactat anterior și alte bănci?
  2. Era cea mai avantajoasă oferta de pe piață cea de la banca X?
  3. În cazul unui răspuns negativ, puteți preciza de ce ați ales această bancă?
  4. Inițiativa de a lua creditul vă aparține?
  5. Anterior semnarii vi s-a oferit posibilitatea de a studia contractul de credit?
  6. La data semnării vi s-a înmânat și graficul de rambursare?
  7. La data semnării, banca v-a adus la cunoștință condițiile de contractare?
  8. În momentul în care nu ați înțeles ceva, ați solicitat lămuriri?
  9. Puteți preciza de ce ați fost de acord cu condițiile impuse de bancă?
  10. Au existat presiuni din partea băncii?
  11. Ați știut că trebuie să plătiți lunar și un comision de administrare?
  12. Recunoașteți ca sumele pe care le aveți de plătit lunar la bancă rezulta din grafic?
  13. Era un efort mult prea mare să le recunoașteți sumele din grafic?
  14. De ce, abia după atâția ani, vă judecați cu banca?
  15. Ce pregătire profesională aveți?
  16. Ati citit contractul anterior semnarii? Cat timp?
  17. Este adevarat ca la data semnarii contractului ati cunoscut ca trebuie sa achitati si comisionul de administrare si de acordare?
  18. Cand ati facut prima reclamatie la banca in legatura cu clauzele abzuive?
  19. Ce ati fi dorit sa negociati la clauzele contestate?
  20. Ati consultat si ofertele altor banci inainte?
  21. De ce nu ati ales alta Banca pentru a lua credit?
  22. La momentul semnarii contractului care din clauze vi s-au parut abuzive?
  23. Daca unele clauze le-ati considerat abuzive de ce ati semnat conventia de credit?
  24. Inca de la momentul semnarii conventiei ati avut intentia de a actiona Banca in judecata?
  25. Care este momentul la care clauzele au inceput sa vi se para abuzive?
  26. Daca suma de rambursat lunar in lei/ron ar fi fost aceeasi ca si la inceput ati mai fi considerat abuzive clauzele contractuale?
  27. Puteti preciza daca ati avut mai multe intalniri cu reprezentantii bancii inainte de semnarea conventiei de credit? Cate astfel de intalniri ati avut?
  28. Puteti indica obiectul acestor discutii si mai ales de ce in urma acestor discutii ati ales banca noastra pentru a lua acest imprumut ?
  29. Puteti preciza daca reprezentantii bancii v-au explicat avantajele ofertei noastre de a contracta comparand costurile creditului propus cu cele disponibile pe piata la acel moment?
  30. Ati studiat clauzele contractuale inainte de semnarea conventiei de credit si daca raspunsul este “nu” de ce nu ati facut acest lucru ?
  31. Puteti preciza daca la momentul incheierii conventiei de credit ati considerat nivelul si tipul dobanzii propus de banca noastra ca fiind multumitor ?
  32. Puteti preciza daca nivelul comisionului propus de banca noastra si acceptat de dumneavoastra, a fost luat in discutie separat inainte de semnarea conventiei ?
  33. Recunoasteti ca reprezentantii bancii noastre v-au explicat componentele costului creditului pe baza planului de rambursare insistand pe fiecare in parte?
  34. De la semnarea conventiei de credit si pana in prezent au crescut ratele aferente creditului? Care este motivul cresterii cuantumului ratelor ?
  35. Recunoasteti ca la semnarea conventiei de credit erati multumit/a de conditiile agreate cu banca ?
  36. Ati avut cunostinta la incheierea contractului de valoarea ratelor pe care trebuia sa le achitati pentru creditul acordat ? Ati fost multumita cu aceste rate ?
  37. Puteti preciza ce v-a determinat sa invocati lipsa negocierii si caracterul abuziv al clauzelor referitoare la comisionul de risc si la dobanda dupa mai mult de 3 ani de la data incheierii conventiei de credit?
  38. La data incheierii conventiei de credit, ati fost supus vreunei presiuni din partea bancii pentru a semna conventia sau ati semnat-o de bunavoie ?
  39. La data incheierii conventiei de credit ati dorit sa negociati vreuna dintre clauzele contractuale? Care ar fi aceste clauze?
  40. Stiati ca platiti comisionul de administrare, respectiv acordare si dobanda agreata cu banca la semnarea conventiei de credit?
  41. Ati inteles planul de rambursare si coloanele lui?
  42. Recunoasteti ca banca v-a contactat anterior transmiterii actului aditional in 2010, in vederea negocierii costurilor creditului dumneavoastra?
  43. Cu aceasta ocazie recunoasteti ca vi s-a propus reducerea costului total al creditului ca urmare a negocierii valorii comisionului de administrare, a tipului de dobanda aplicabila creditului dumneavoastra ?
  44. Stiti ce reprezinta in contract DAE ?
  45. Ati solicitat reprezentantului bancii sa va explice componentele creditului? V-a explicat acest lucru ?
  46. Care este pregatirea dumneavostra profesionala ?
  47. Care este momentul la care clauzele vi s-au parut abuzive?
  48. Considerati abuziv comisionul pentru ca in prezent s-au redus veniturile dvs?
  49. Ati solicitat un draft (model) de contract anterior semnarii?
  50. De ce ati ales acest tip de credit/ moneda?
  51. Cunoasteti diferenta dintre dobanda fixa si dobanda variabila?
  52. Ati fost informat in legatura cu costurile creditului inainte de semnarea contractului?
  53. Ati depus o suma mai mare de bani in contul creditului?
  54. De cate ori ati discutat cu reprezentantul bancii inainte de semnarea contractului?
  55. Recunoasteti ca nu au intervenit schimbari in venitul dvs de la semnarea creditului?
  56. Recunoasteti ca ati fost diligent in relatia cu banca?
  57. Recunoasteti ca in data de x ati semnat actul aditional y?
  58. La momentul semnarii, contractul vi s-a parut avantajos / mai avantajos decat cel oferit de alte banci?
  59. Ati cerut oferte si de la alte banci?
  60. Ati cerut banii in franci elvetieni?
  61. Va incadrati la alt tip de credit?
  62. De ce credeti ca a crescut francul? Poate fi facuta banca responsabila de acest lucru?
  63. Ati avut cunostinta la incheierea contractului de valoarea ratelor pe care trebuia sa le achitati pentru creditul acordat ? Ati fost multumita cu aceste rate ?
  64. Ati fost la mai multe banci pana sa luati credit de la noi? Daca da, ce s-a intamplat de ati schimbat banca?
  65. Vi s-au facut mai multe oferte la creditele in valuta?
  66. Pentru ce ati luat creditul?
  67. Ati discutat despre contract in mod amanuntit?
  68. Vi s-a explicat tot contractul?

 2. SFATURI UTILE DE LA ALȚI ÎMPRUMUTAȚI. Vezi cum poți aborda unele întrebări.

Intreaba pentru ce ai luat creditul, de ce ai luat in monedă respectivă, daca ti-au fost aduse la cunostinta riscurile valutei respective. De ce nu ai luat in lei, daca ai citit contractul cu atentie, cat timp ti-a luat sa il citesti, de ce ai luat in moneda respectiva, daca te-ai interesat si la alte banci. Va vor intreba despre situația creditului. De ce ati ales banca respectivă ? De ce ati ales creditul respectiv? Vi s-au explicat comisioanele? Ați citit contractul ? Daca nu ați fost de acord cu o clauză anume, de ce ați mai semnat?

Sunt intrebari capcana. Spre exemplu, „De ce ati ales banca X?”. Raspuns client (aparent nevinovat): „Pentru ca avea oferta cea mai buna”. Adica? „Pai am comparat dobanda”. Si atunci degeaba ai spus tu ca te-ai uitat repede pe contract, poate sa-ti arate ca de fapt ai analizat atent.

================

Intrebari capcana: „daca am fost multumita sau nu la momentul acordarii creditului de conditiile de acordare. Si daca, la momentul semnarii actului additional (noiembrie 2010 – acel act additional prin care inselau clientii (despre care am aflat abia ulterior in 2012)), am fost multumita de reducerea oferita de Volksbank. Si daca pot enumera in prezent ce anume scrie in contractul de credit la “Conditii Speciale”.

Si o ultima intrebare a fost ce profesie am. Asta probabil pentru ca eu m-am pierdut. M-a apucat plansul in sala de judecata de disperare. Nu intelegeam sensul intetogatoriului. Ulterior am aflat de la avocati ca unul dintre colegii anterior interogati din grupul Volksbank (PNC) o luase pe partea cealalta – spunea bancuri judecatoarei, fiindca si lui i se parea o bataie de joc tot circul cu intetogatoriul. Fiti cat mai calmi si mai stapani pe voi, fiindca dreptatea e de partea noastra. Nu mintim,nu inselam. Expuneti adevarul, faptele asa cum au fost, cu cat mai multa hotarare. Si judecatorii sunt tot oameni. Eu mi-as dori sa fi putut asculta sfatul avocatilor nostri,dar tot cu bine s-a incheiat totul, insa cu mult mai mult stres inutil consumat

================

Eu am trecut prin interogatoriu in procesul pe clauze abuzive. Pot sa spun ca raspunzand la intrebarile avocatului bancii in fata instantei de judecata am simtit ca am dat eu de pamant cu avocatul bancii. Daca as fi fost lasat sa vorbesc puteam sa spun mai multe, dar judecatoarea m-a oprit spunand ca a prins ideea. Acolo te duci determinat sa te lupti pentru tine si pentru dreptate si sa folosesti chiar intrebarile lor in favoarea ta. E o sansa unica, din punctul meu de vedere, care nu trebuie ratata. Nu are nicio relevanta faptul ca sotul tau are studii superioare. Si eu am. De altfel sunt si magistrati care au luat credite in CHF, despre aia ce mai pot spune?

===============

Nu conteaza studiile. Este o diversiune. Poti sa intrebi si tu, asa cum am facut-o eu, daca stie cat este recomandarea OMS pentru consumul zilnic de sare. Sau ce reprezinta E=MC²?

===============

Ideea este urmatoarea: scopul acestor intrebari lungi, de le pierzi sensul pana la final, este ca tu sa dai sens negativ tuturor actiunilor bancii. Intrebarile catre mine au inceput mai toate cu „recunoasteti ca….v-ati intalnit cu banca de mai multe ori?”. Tu trebuie sa spui adevarul, adica de 1-2 ori. „Aveati cunostinte despre variatia cursului valutar?” Tu trebuie sa spui „NU, fiindca nu aveai cunostinte/experienta in acest sens”. „Ati fost la mai multe banci pana sa luati credit de la noi? Daca da, ce s-a intamplat de ati schimbat banca? Vi s-au facut mai multe oferte la creditele in valuta? Pentru ce ati luat creditul? Ati discutat despre contract in mod amanuntit? Vi s-a explicat tot contractul?”. Tu trebuie sa raspunzi aici ca ati discutat chestiuni generale. Cand nu intelegeti intrebarea spui „NU INTELEG!”.

===============

Profesia de economist e generalista. Tocmai pentru ca nu sunteti practician financiar-bancar si nu ati avut acces la statistici,studii,indicatori de piata valutara (precum cei care lucreaza in sistemul bancar) ati apelat la profesionistul din banca. Ati mers la angajatul bancii, nu la camatar ca sa luati credit. Asadar, puteti avea doctorat in economie. Asta nu inseamna ca aveati acces la studii si informatii cu privire la francul elvetian. Ati avut incredere in ceea ce banca v-a prezentat. Ca de-aia e banca. Trebuie sa evidentiati ca erau obligati sa va aduca la cunostinta riscul valutar urias si nu au facut-o. Ca o analogie: un medic generalist daca are probleme neurologice,cardiace, nu se trateaza singur – ca doar este medic, ci merge la specialistul cardiolog,neurolog, cel care este specializat pe afectiuni specifice.

Lasă un comentariu