Automobilele care merg la inspecţia tehnică periodică cu parbrizul crăpat

Automobilele care merg la inspecţia tehnică periodică cu parbrizul crăpat

Nu vor mai primi dreptul de circulaţie

Afla ce se intampla in cazul „Automobilele care merg la inspecţia tehnică periodică cu parbrizul crăpat  .

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Automobilele care merg la inspecţia tehnică periodică cu parbrizul crăpat nu vor mai primi dreptul de circulaţie.Afla ce trebuie sa faci  in acest caz de la avocat Coltuc Marius .

Chiar dacă crăpăturile din parbriz nu influenţează vizibilitatea şoferului inspectorii sunt obligaţi să respingă aceste autoturisme.

Înainte de montarea camerele de supraveghere în staţiile ITP, doar 2 din 10 maşini erau respinse. Acum, numărul celor care nu reuşesc să-şi ia ITP-ul este dublu. 

De la 1 ianuarie cei cu maşini mai vechi de 12 ani trebuie să treacă de ITP anual. Autoturismele care au sub 12 ani trebuie să treacă ITP-ul o dată la doi ani, iar maşinile noi trebuie să fie verificate o dată la 3 ani.

 

Care sunt conditiile in care trebuie sa se prezinte autovehiculul pentru realizarea ITP?

Vehiculele rutiere prezentate la inspecţia tehnică periodică trebuie să fie curate, în special caroseria, şasiul. Ansamblurile şi subansamblurile ce urmează să fie controlate. Ele trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominală.

 

Trebuie sa ma deplasez in judetul de rezidenta pentru a face ITP-ul?

Pentru a efectua ITP-ul va puteti adresa oricarei statii autorizate din Romania, indiferent de judetul de inmatriculare.

In ce consta ITP-ul?

ITP-ul este o verificare complexa a autovehiculului incluzand (dar fara a fi o lista completa): documente de identificare, stare motor.Frane, directie, lumini, anvelope, emisii poluante, aspect exterior, etc.

 La ce interval de timp trebuie facut ITP-ul pentru autoturisme?

2 ani pentru autoturisme de uz personal sau comercial. 6 luni daca autoturismul este folosit pentru taximetrie sau scoala de soferi. Autoturismele noi au implicit ITP-ul valabil 2 ani.

Cum pot afla daca am ITP-ul valabil? Cand expira ITP-ul meu?

Pe certificatul de inmatriculare se gaseste o rubrica „ITP valabil pana la data de…”.

11. Ce documente trebuie sa am asupra mea in momentul efectuarii ITP-ului?

Certificat de inmatriculare, Asigurare RCA valabila, Carte de identitate a autovehiculului, Carte de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie. Daca autovehiculul este in leasing sau inregistrat pe o societate comerciala, se admite copia cartii de identitate a autovehiculului cu stampila in original.

12. Este necesara prezenta detinatorului legal al autovehiculului?

Nu. Oricine poate aduce autovehiculul la inspectie, cu conditia sa aiba asupra sa toate documentele necesare.

13. Am fost respins la ITP. Ce e de facut? Mai pot circula cu masina?

Trebuie sa remediati defectiunile constatate. Daca va prezentati la aceeasi statie ITP in decurs de 30 de zile, re-verificarea se face la tarife mult mai mici. Autovehiculul NU are drept de circulatie dupa expirarea reviziei precedente, de aceea este indicat sa va prezentati la ITP cu cateva zile inainte de a va expira revizia precedenta.

 

[/column]

Lasă un comentariu