Ai alunecat pe zăpadă şi te-ai accidentat.Raspunde avocat Coltuc Marius Vicentiu
Cui ceri daune Zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul blocurilor de locuinţe trebuie îndepărtate de către locatari. Cu o excepţie: dacă la parter funcţionează firme (agenţi economici), obligaţia de a curăţa le revine acestora. Responsabilitatea pentru porţiunile de trotuar din jurul instituţiilor publice revine administraţiei locale (respectiv instituţiei care nu a îndepărtat zăpada sau gheaţa). Curăţarea carosabilului şi a străzilor dintre blocuri intră în atribuţiile administraţiilor locale. Paşii pe care trebuie să îi urmezi 1 Adună cât mai multe probe: convinge persoanele care au fost de faţă, când ai căzut pe gheaţă, să depună mărturie; fă poze sau filmuleţe din care să se vadă clar că locul accidentului nu este deszăpezit. 2 Mergi cât mai repede la medicul legist, ca să obţii certificatul medico-legal (acest act precizează gravitatea accidentului pe care l-ai suferit şi de câte zile de îngrijiri medicale vei avea nevoie). 3 Încearcă mai întâi să rezolvi situaţia pe cale amiabilă: discută cu cei vinovaţi (administratorul asociaţiei de locatari, reprezentanţii primăriei sau ai firmei private a cărei neglijenţă a dus la producerea accidentului); spune clar ce despăgubiri pretinzi, iar dacă nu ajungeţi la o înţelegere, fă pasul următor. 4 Depune o plângere la Poliţia Comunitară sau deschide direct o acţiune în instanţă, cerând acoperirea prejudiciilor suferite.
Atenţie, cad ţurţuri! Proprietarilor clădirilor le revine şi obligaţia de a înlătura zăpada de pe acoperişuri şi ţurţurii, pentru că, în cădere, ar putea provoca accidente. Dacă eşti victima unei astfel de întâmplări nefericite, urmează paşii de mai sus.
Ai alunecat pe zăpadă şi te-ai accidentat? Iată cum obţii despăgubiri https://www.coltuc.ro/blog/ai-alunecat-pe-zapada-si-te-ai-accidentat/ai-alunecat-pe-zapada-si-te-ai-accidentat-iata-cum-obtii-despagubiri/