Iată ce trebuie să facă un PFA pentru a accesa fonduri europene sau naționale în 2019

VEZI CUM #coltuc  Iată ce trebuie să facă un PFA pentru a accesa fonduri europene sau naționale în 2019

 

 

1. Înregistrarea PFA-ului la Registrul Comerțului

Înregistrarea unui PFA la ONRC se efectuează rapid și cu costuri minime, după cum redacția Avocatnet a arătat într-un articol anterior.

Documentele solicitate în această etapă sunt:

  • cartea de identitate;
  • documentul pentru dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu profesional;
  • documentele care atestă pregătirea profesională sau documentele care atestă experienţa profesională;
  • alte formulare solicitate de ONRC.

2. Stabilirea investiției necesare

Finanțările nerambursabile pot fi accesate pentru lansarea, dezvoltarea sau modernizarea unor afaceri. Prin urmare, este necesar ca antreprenorul să își stabilească investiția necesară, iar acest lucru presupune analiza necesităților interne, analiza oportunităților oferite de piață în ansambul său sau de o nișă comercială.

Încă din această etapă trebuie obținute cotații de preț pentru bunurile ce urmează a fi achiziționate, astfel încât să se poată estima valoarea totală a investiției.

3. Alegerea firmei de consultanță

Discuțiile purtate cu firma de consultanță ar trebui să demareze imediat ce ideea de proiect este clară, iar bugetul estimat prinde contur.

Firma de consultanță trebuie aleasă pe baza recomandărilor din partea foștilor clienți, a proiectelor de succes implementate, a portofoliului de investiții similare pentru care a oferit consultanță de specialitate.

Etapele viitoare ale pregătirii proiectului vor fi parcurse de PFA alături de firma de consultanță.

4. Alegerea programului de finanțare potrivit

Nu toate programele de finanțare ce se lansează în cursul unui an pot fi accesate de către PFA-uri. Prin urmare, trebuie ca în această etapă firma de consultanță să sugereze, pe baza experienței sale, programul de finanțare optim.

Iată care sunt principalele programe de finanțare ce sunt lansate în acest moment sau vor fi lansate în perioada următoare.

5. Pregătirea proiectului

Pregătirea proiectului presupune împărțirea sarcinilor de lucru. Chiar dacă a fost contractată o firmă de consultanță pentru pregătirea proiectului, în continuare solicitantul de fonduri nerambursabile va trebui să se implice serios în anumite aspecte:

  • să ofere firmei de consultanță informațiile și documentele necesare;
  • să stabilească lista de investiții necesare;
  • să stabilească produsele sau serviciile ce urmează a fi comercializate după implementarea proiectului.

Firma de consultanță va întocmi planul de afaceri, va redacta cererea de finanțare și alte documente justificative pe care solicitantul trebuie să le semneze.

6. Depunerea proiectului

Spre deosebire de situația înregistrată în urmă cu mai mulți ani, în prezent proiectele se depun în format electronic, prin intermediul platformelor online gestionate de finanțatori.

Înregistrarea și transmiterea documentației pentru finanțare trebuie să fie asumate de către firma de consultanță.

Vrei să analizezi și alte posibilități de finanțare? Iată lista completă a fondurilor naționale sau europene ce vor fi lansate în acest an.

PFA pentru a accesa fonduri europene

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!