Ce variante au atunci când angajatorul nu le plătește leafa

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Neplata salariului este una dintre problemele care au fost reclamate cel mai des în anul 2018, la inspectoratele teritoriale de muncă (ITM-uri), de către salariați, reiese dintr-un raport recent de activitate al Inspecției Muncii. În acest context, reamintim salariaților ce variante au atunci când angajatorul nu le plătește leafa.

Dacă angajatorul dvs. nu vă plătește salariul, vă puteți opune. Dacă acționați cum trebuie, aveți șanse mari de a vă primi banii. Aflați în cele ce urmează ce puteți face.

Legislația muncii stabilește că salariul unui angajat se plătește în bani, cel puțin o dată pe lună, inclusiv prin virament bancar. Ce poate face, însă, un salariat dacă angajatorul nu i-a achitat la timp remunerația cuvenită pentru orele lucrate? Iată trei soluții legale pe care angajatul le are la dispoziție.

Salariații neplătiți la timp pot să-și dea în judecată patronul

Nu se plătesc taxe de timbru și nici nu se aplică timbru judiciar.

Pe lângă sesizarea ITM, angajații mai au la dispoziție și o altă solutie: un proces cu angajatorul. Astfel, ei pot depune o cerere de chemare în judecată a angajatorului, la instanța de judecată de la domiciliu, aceasta fiind singura autoritate în stat care îl poate obliga pe angajator să plătească salariile restante

[/column]

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!