Cand punem cauciucurile de iarna in 2019?

Cand punem cauciucurile de iarna in 2019? 07.10.2019 la #livecoltuc

 

07.10.2019 #livecoltucCAUCIUCURI DE IARNA 2019: Când trebuie echipată maşina de iarnă. Ce rişti dacă nu ai ANVELOPE DE IARNĂColtucsiasociatii.ro"NE VEDEM PESTE MARI SI TARI"

Publicată de Marius Vicentiu Coltuc pe Duminică, 6 octombrie 2019

 

Cand punem cauciucurile de iarna in 2019?

Atenţie, şoferi! Când se montează cauciucurile de iarnă! Amenzi de până la 2.900 de lei. Alertă pentru şoferi! Iarna a venit pe nepregătite în mai multe zone din ţară, iar legea este clară atunci când vine vorba

de cauciuri de iarnă! Ce riscă şoferii care nu respectă prevederile Codului Rutier şi nu îşi montează pe maşină cauciucuri de iarnă în timp util. Nu este de glumă cu poliţia.

 

Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.  Orice şofer surprins cu

 

cauciucuri de vară când pe drum este strat de zăpadă sau polei va fi sancţionat drastic, iar amenzile sunt cu adevărat serioase.

Astfel, nu există o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, insă aceastea trebuie să fie mereu prezente atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

Anvelopă de iarnă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Jump to navigationJump to search

Detaliu

Anvelopă cu crampoane

Un simbol al anvelopelor de zăpadă

Anvelopa de iarna (sau anvelopa de zăpadă) este o anvelopă destinată pentru a fi utilizată în condiții de iarnă, cum ar fi (prezență de) zăpada și gheața. Este o alternativă la utilizarea lanțurilor de zăpadă, care totuși uneori sunt indispensabile pentru condiții grele de teren și climat.

Lasă un comentariu