(COLTUC SI ASOCIATII ) Este legala sau nu taxa oxigen ?

(COLTUC SI ASOCIATII ) Este legala sau nu taxa oxigen ?

CITESTE MAI MULT PE

https://coltucsiasociatii.ro/coltuc-si-asociatii-pro-sau-contra-taxa-oxigen/livecoltucsiasociatii

 

De la 1 ianuarie 2020:

Toate mașinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 vor plăti taxa Oxigen pentru a putea circula în continuare în București.

Mașinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu mai au voie să circule în centrul orașului, în perimetrul Zonei de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), chiar dacă plătesc taxa Oxigen pentru a circula în restul orașului.

Zona ZACA în care accesul mașinilor non-Euro, Euro 1 și Euro 2 va fi interzis este delimitată de P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – sos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie sos.Pandurilor – sos. Cotroceni – spl. Independenței – str. Știrbei Vodă – str. Berzei – str. Buzeşti – P-ta Victoriei.

Zona va fi semnalizată prin indicatoare, iar restricționarea traficului în centrul Capitalei se va aplica doar în zilele de luni până vineri în intervalul 07:00 – 22:00.

De la 1 ianuarie 2021:

Toate mașinile cu normă de poluare Euro 4 vor plăti de asemenea taxa Oxigen pentru a putea circula în București. Proiectul inițial prevedea ca regulă pentru mașinile Euro 4 să se aplice de asemenea din 1 ianuarie 2020.

Valorile taxei Oxigen

Taxa Oxigen poate fi plătită pentru o zi, o lună, 6 luni sau 12 luni, iar valoarea anuală a acesteia variază de la 500 de lei pentru mașinile Euro 4 până la 1.900 de lei pentru mașinile non-Euro.

Mașinile sub Euro 3, interzise treptat din București

De asemenea, Primăria Capitalei a decis ca circulația mașinilor non-Euro, Euro 1 și Euro 2 să fie interzisă complet în București începând din 2022, în timp ce circulația mașinilor Euro 3 va fi interzisă complet începând din 2024.

Cum vor fi verificați șoferii

Primăria va implementa un sistem de monitorizare prin camere video prin care va identifica automat mașinile care au motoare cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, întrucât acestea nu vor avea dreptul să circule în această parte a orașului. Sistemul va identifica mașinile după numărul de înmatriculare.

Lasă un comentariu