Partajul bunurilor comune (COLTUC SI ASOCIATII www.coltucsiasociatii.ro)

Partajul bunurilor comune

(COLTUC SI ASOCIATII www.coltucsiasociatii.ro)

 

25.11.2019
La #livecoltuc
Partajul bunurilor comune. Ce pierzi atunci când câștigi?

https://youtu.be/pDVdKU0Mccw

Avocat Firme Romania pe #Google https://local.google.com/place?id=1672422670415546268&use=posts&lpsid=6566088996839900561

 

Partajul bunurilor comune

Atunci când se despart, soții care au fost căsătoriți sub regimul comunității de bunuri (legal sau convențional) pot să facă partajul. Bineînțeles, partajul se poate face atunci sau ulterior, neexistând obligația de a se face partajul odată cu divorțul. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Partajul, care reprezintă un aspect diferit de încetarea regimului comunității de bunuri, poate fi făcut oricând după divorț.

Partajul bunurilor comune. Ce pierzi atunci când câștigi?

Partajul bunurilor comune este situația în care o persoană se vede nevoită să aleagă dintre diferite bunuri comune pe acelea care îi vor rămâne în proprietate exclusivă, renunțând implicit la celelalte. Cum va alege, știind că are cel puțin un concurent cu care împarte bunurile? Ce se întâmplă dacă ambii doresc același bun? Dacă se înțeleg, cum oficializează acordul, iar dacă adoptă poziții ireconciliabile, ce este de făcut? Iată câteva dintre întrebările care își vor primi răspuns după parcurgerea acestui curs.

De fapt, partajul, ca instituție, nu este strict legată de momentul divorțului sau de momentele subsecvente acestuia. Conform Codului civil, acesta poate fi făcut chiar și în timpul căsătoriei (am recurs la acest exemplu, în ciuda titlului articolului, pentru a arăta diferența dintre încetarea regimului comunității și partajul bunurilor, în sine).

 

 

 

Un comentariu la „Partajul bunurilor comune (COLTUC SI ASOCIATII www.coltucsiasociatii.ro)”

Lasă un comentariu