Casa de avocatura Coltuc lanseaza „Intrebari frecvente ale clientilor”

Este o rubrica unde puteti intreba despre orice problema juridica si vi se raspunde GRATUIT.Asteptam intrebarile dvs. pe e-mail: avocat@coltuc.ro

 

www.coltuc.ro

2 comentarii la „Casa de avocatura Coltuc lanseaza „Intrebari frecvente ale clientilor””

  1. Buna ziua,

    Am 29 de ani, nu sunt casatorita, dar am un copil de aproape 9 luni rezultat dupa o relatie satbila de peste 6 ani. In certificatul de nastere copilul este recunoscuta de tatal lui, dar poarta numele meu de familie. Desi ne cunoasteam inaca din liceu si copilul este rezultatul deciziei ambilor parinti de a-l avea, treptat (inca de cand eram insarcinata) relatia s-a racit si copilul a ramas in grija mea. Cum tatal copilului il viziteaza cam doua ori pe luna si sta maxim zece minute de fiecare data cu acesta, si uita sa contribuie financiar la cresterea copilului am hotarat sa solicit pensie alimentara. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
    1. Daca tatal copilului nu figureaza ca angajat (lucreaza in agricultura cu familia sa si creste peste 500 de animale), exista sansa de a obtine pensie alimentara?
    2. E nevoie de acordul tatalui (la notariat) in eventualitatea in care doresc a pleca alaturi de copil in spatiul UE?

    Va multumesc antitcipat,

    Simona M.

  2. In 19/09/07 am facut contract cu firma Tora srl din bucuresti sect 5 ptr.a merge in Franta la lucru,atunci am platit 1600 euro ptr,cuplu, ne-a spus dl.Codin-manager ca in 60 zile plecam,scrie in contract,dupa ce am platit banii firma inca nici azi 05/14/09 nu ne-a trimis nicaeri.Am cerut rezilierea contractului ,sotie,in oct.2008 iar sotul in ian.2009 am cerut sa ne dea banii ce n-i se cuvin si actele,dupa reziliera contractului,cerut prin fax,ne-au trimis 700roni in ian.2009 si atit,nici nu mai vor sa raspunda la nici un tel.Ce? si cum sa facem?macar sa ne recuperam restul de bani desii am avea dreptul dupa lege la despagubiri ptr.ca de la semnarea contr.au trecut nu60zile ci „1 AN si 7 luni”.Va rog sa-mi dati un sfat,as vrea ca sa rezolvam situatia pe cale amiabila. Va multumesc.

Lasă un comentariu