NASA a premiat două echipe ale elevilor bucureşteni în cadrul unui concurs

Peste 120 de liceeni, care au venit cu 60 de propuneri, s-au înscris în cele patru categorii, adică echipe americane şi din afara SUA şi concurenţi individuali (americani şi din afara SUA).

În ceea ce priveşte concurenţii străini, Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi  Muraru Sebastian, elevi în clasa a noua la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti, s-au clasat pe locul întâi la echipe, în vreme ce la individual câştigător a fost un elev din Singapore, Sidhart Krishnan.

Pe locul doi, la echipe, s-au situat tot elevi de la Colegiul Tudor Vianu: Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Răileanu şi Sabina Zăvoianu, toţi în clasa a noua. Pe locul trei s-a clasat o echipă a unui liceu din capitala Greciei.

Participanţii au avut de ales între două modalităţi de a intra în competiţie. Astfel, ei au putut fie să conceapă un studiu care să abordeze provocările şi soluţiile oferite de zborurile supersonice, fie să propună un prototip de avion supersonic comercial care să poată funcţiona în 2020.

„Toate conceptele au fost pline de imaginaţie şi inovatoare”, declarat unul din cercetătorii de la NASA care au analizat propunerile venite din toată lumea. Jurizarea s-a făcut în funcţie de măsura în care elevii şi-au alcătuit documentaţia şi după modul în care au respectat criterii de bază cum ar fi conţinutul documentat, creativitatea, imaginaţia, organizarea şi redactarea.

 

realitatea

Lasă un comentariu