Testarea pe calculator pentru permisul auto ar putea fi ilegala

11149

Dupa un an de la introducerea sistemului de testare pe calculator, in vederea obtinerii permisului auto, ziarul „Gardianul“ este pe cale sa detoneze o bomba. Acest

 tip de examinare ar putea fi ilegal si orice persoana picata poate anula in instanta rezultatul. Situatia este cunoscuta si de cei de la Ministerul de Interne, care prefera sa ascunda adevarul, pentru a nu izbucni un scandal de proportii.

Campania “Gardianul” de eliminare a haosului din domeniul rutier continua astazi cu o alta dezvaluire halucinanta. Am obtinut dovada faptului ca modul de examinare pe calculator a candidatilor la obtinerea permisului auto este ilegala. Paradoxal, acest fapt este recunoscut chiar de Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor, intr-un document oficial. Intreaga poveste a iesit la iveala la inceputul acestui an, cand Uniunea Generala a Industriasilor din Romania a solicitat ministerului sa explice mai multe nereguli privind examenul auto. Printre aceste aspecte se numara si procedura de examinare pe calculator care, desi s-a introdus inca de la mijlocul lui 2008, nu are stabilite nici un fel de norme metodologice. Cei de la UGIR au crezut ca normele nu fusesera inca facute publice, insa raspunsul a fost unul naucitor. Hartia venita de la Interne este semnata de chestorul de politie Constantin Manoloiu, in calitate de sef al Corpului de Control al ministerului. Se precizeaza acolo ca: “afirmatia conform careia s-a dispus trecerea la examinarea teoretica a candidatilor in sistemul electronic fara a exista norme metodologice pe aceasta linie se confirma partial”. Apoi se continua in acelasi sens: “Pana la data efectuarii verificarilor (n.r – adica la jumatate de an dupa demararea testelor pe calculator), conducerea Directiei Regim Permise nu a promovat spre aprobare aceste norme, insa a finalizat un proiect de ordin privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere”. Culmea, pana la momentul redactarii acestui material, ordinul de care vorbeste Corpul de Control nu a fost publicat in Monitorul Oficial.

Sursa: Gardianul

Lasă un comentariu