Legea bonelor: parintii ar putea sa stea acasa pâna la vârsta scolara a copilului

Legea bonelor vine în sprijinul parintilor care nu îsi permit sa creasca un copil. Mamicile sau taticii pot ramâne acasa si dupa încheierea concediului de maternitate, daca îsi înfiinteaza propria cresa.

Parintii pot sa îngrijeasca maxim patru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni si 6 ani sau maxim sase copii de vârsta scolara .

Baby-sitter-ul are nevoie si de acordul scris al sotului sau sotiei pentru a îngriji copii la domiciliu.
Legea Bonelor permite doar pesoanelor care au absolvit minimum zece clase, au cel putin 18 ani, si trec cu brio evaluarea socio-psihologica sa se angajeze, legal, ca baby-sitter.

Absolvirea cursurilor de formare organizate de stat sau de catre furnizori privati e obligatorie.
Bonele vor fi platite fie cu ora, fie în baza unui contract de munca cu un salariu  care va porni de la 863 de lei.

Sursa: RTV

Un comentariu la „Legea bonelor: parintii ar putea sa stea acasa pâna la vârsta scolara a copilului”

  1. Buna ziua! Sunt functionar public de 15 ani si in ultima vreme sunt afectata de posibilitatea de a ramane fara job datorita reducerii solicitate de UE. Am impreuna cu familia o casa la curte pe care asi dori sa o folosesc pt a beneficia de legea bonelor. Am un copil de 4 ani. Nu sunt castorita si nu locuiesc cu tatal copilului. Voi beneficia de lege? In sensul ca voi putea deschide o mini cresa acasa? Asi dori sa stiu cu ce bani vom putea dota mini cresele, daca le dam de mincare celor mici , unde gatim si pe ce bani? sper ca nu din salariu?

Lasă un comentariu