Cum se poate cumpara o casa de la executari silite va invata Casa de avocatura Coltuc

Persoanele care vor sa cumpere un imobil scos la licitatie  sunt obligate sa depuna la CEC, la dispozitia executorului judecatoresc, pâna la termenul stabilit pentru vânzare, o cautiune reprezentând 10% din pretul la care a fost evaluat imobilul. Dovada consemnarii va fi atasata ofertei de cumparare.

Licitatia începe prin citirea de catre executor a publicatiei de vânzare si a ofertelor primite pâna la acea data. Executorul va oferi spre vânzare imobilul, prin trei strigari succesive, la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, pornind de la pretul oferit care este mai mare decât cel la care s-a facut evaluarea sau, în lipsa unei asemenea oferte, chiar de la pretul de evaluare.

Cel care a câstigat licitatia, trebuie sa depuna la dispozitia executorului judecatoresc o suma egala cu pretul oferit,  în termen de cel mult 30 de zile de la data vânzarii, din care se scade cautiunea depusa initial.

Aceasta suma poate fi platita din resursele proprii ale câstigatorului, sau, mai nou, din credite bancare. Exista si o a treia posibilitate: daca creditorul este de acord, se poate stabili plata pretului în rate. La cererea adjudecatarului, executorul judecatoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata pretului în rate, numarul acestora, cuantumul si data scadentei lor, precum si suma care se plateste de îndata drept avans.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu