Haideti sa cerem daune pentru greva de la metrou!

Casa de avocatura Coltuc propune initierea unei actiuni comune a tuturor celor 600000 de oameni care circula cu metroul zilnic.Totul va fi gratuit!

Gheorghe Udrişte a precizat că urmează să cuantifice pagubele produse de grevă la sfârşitul zilei, care „cu siguranţă există”, deoarece peste 350.000 de călători care folosesc în mod uzual metroul în intervalul cuprins între orele 5.00 -16.00 nu mai pot utiliza acest mijloc de transport.

La rândul său, secretarul general al USLM, Florin Crişu, a precizat că Metrorex nu pierde nimic din cauza grevei , deoarece salariaţii nu sunt plătiţi pe perioada protestului şi se face şi economie de energie.

Dar oamenii care circula pierd!

Procedurile de chemare in judecata

Se va intenta o actiune in pretentii pe raspundere delictuala

Competenta materiala a instantei se stabileste in raport de obiectul cauzei si de dispozitiile art. 1-2 Cod procedura civila. Instanta competenta teritorial este in principiu cea comuna de la domiciliul paratului (art. 5 Cod procedura civila), dar reclamantul poate alege instanta in a carei circumscriptie s-a savarsit fapta (art. 10 pct. 8 Cod procedura civila). Raspunderea civila delictuala reprezinta o sanctiune civila, cu caracter reparator, ce ia nastere in momentul in care cu intentie, din neglijenta sau din imprudenta s-a comis o fapta care a cauzat un prejudiciu altei persoane. Raspunderea civila delictuala este de mai multe feluri: – raspunderea pentru fapta proprie (art. 998-999 Cod civil) a per- soanei fizice sau juridice; – raspunderea pentru fapta altei persoane: raspunderea parintilor pentru fapta ilicita a copi- ilor lor minori –art. 1000 alin. (2) Cod civil; raspunderea comitentilor pentru prejudiciile cauzate de prepusii lor in functiile incredintate – art. 1000 alin. (3) Cod civil; raspunderea institutorilor si mestesugarilor pentru prejudiciile cauzate de elevii si ucenicii aflati sub supravegherea lor art. 1000 alin. (4) Cod civil; – raspunderea pentru lucruri, edificii si animale art. 1000 alin. (1), art. 1001, art. 1002 Cod civil.

Dezavantaje:

  1. Trebuie facuta o procedura antejudiciara a concilierii directe
  2. Se timbreaza la valoare

Asteptam cererile dvs. pe adresa de email: avocat@coltuc.ro pentru demerarea actiunii.

Lasă un comentariu