Ce trebuie sa faci ca sa nu platesti amenda la Fisc va anunta Casa de avocatura Coltuc

Cu bugetele subtiate de criza, românii apeleaza tot mai mult la caile legale de atac împotriva statului pentru a evita plata unor taxe sau amenzi. Ba mai mult, anul acesta, dupa primele noua luni, sumele cerute de persoanele care

au chemat statul în judecata au crescut cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din datele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), comunicate la solicitarea Gândul.

Astfel, valoarea prejudiciului pe care îl pretind aceste persoane a atins aproximativ 300.000 de euro (1,26 milioane de lei) la sfârsitul lunii septembrie, comparativ cu 249.000 euro (917.000 lei), în perioada similara din 2008. Printre altele, românii cer fie restituirea taxei de prima înmatriculare, fie este vorba despre plângeri contraventionale ori actiuni în contencios administrativ. “În contextul crizei economice, contribuabilii, inclusiv persoane fizice, au devenit mult mai atenti la sumele pe care trebuie sa le achite si mult mai dispusi la initierea unui demers judiciar în vederea diminuarii acestor sume sau a amânarii momentului platii”, a declarat pentru Gândul avocatul Cosmin Vasile, partener în cadrul Casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu.
Onorariile practicate pentru asemenea cazuri variaza de la câteva sute de lei pentru un caz pâna la mii de euro sau rate orare de 200-300 de euro.

La aceste tarife se mai adauga taxa de timbru, de 39 de lei în cazul actiunilor în contencios administrativ prin care se solicita pretentii. În schimb, plângerile contraventionale sunt scutite de plata taxei de timbru.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu