Cum afli cate puncte de penalizare ai acumulat

Politia Rutiera ofera informatii personalizate soferilor penalizati, pe baza unui act de identitate.  Foarte multi dintre conducatorii auto care au fost amendati de politie au pierdut sirul punctelor „încasate“ pe carnetul de

conducere.

Reporterii „Adevarul” s-au interesat unde trebuie sa se adreseze soferii pentru a afla numarul punctelor de penalizare. Conducatorii auto mai „distrati” vor putea, astfel, evita situatia în care, pentru o simpla parcare neregulametara, sa treaca de baremul de 15 puncte si sa ramâna fara permis.

Ghisee speciale în fiecare judet

În orice oras din tara, orice sofer, care a obtinut permisul pe teritoriul României, poate afla, chiar daca nu domiciliaza pe raza localitatii sau a judetului respectiv, ce contine cazierul lui de detinator al carnetului de conducere. Pentru aceasta trebuie sa se adreseze birourilor de relatii cu publicul de la serviciile Politiei Rutiere.

Persoana care solicita informatia trebuie sa prezinte un act de identitate valabil. Procedura în sine nu dureaza mai mult de doua minute, însa este posibil ca timpul sa fie prelungit de asteptatul la coada, deoarece la aceste birouri se cer si alte relatii.

Procedura

În fiecare luna, aproximativ 80 de soferi vin la biroul de informatii cu publicul, de la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, iar alte 20-30 de persoane se prezinta la fiecare dintre ghiseele serviciilor rutiere locale, numai pentru a se interesa de numarul punctelor de penalizare de pe carnetul de conducere.  „Procedura este foarte simpla si nu dureaza mai mult de doua minute. Vine la biroul de informatii cu buletinul, noi accesam baza de date si îi comunicam rezultatul. Vin si soferi care nu sunt din Bucuresti, în special studentii care învata la facultatile din Capitala”, a explicat agentul-sef Aurel Vornicu, de la Biroul de relatii cu publicul al Brigazii de Politie Rutiera (BPR) Bucuresti.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu