Clauze obligatorii intr-un contract

În afaceri, cel mai mare aliat al tau este contractul. Mai ales în vremuri de incertitudine economica, folosit cu îndemânare, acest scut care te poate salva din multe situatii-limita. Însa pentru asta va trebui sa îti blindezi

contractul cu clauze antiglont.

Chiar daca ti-ai evaluat juridic partenerul de afaceri si stii cu cine ai de-a face, tot mai trebuie sa faci ceva. Si anume sa te familiarizezi cu principalele clauze contractuale care te feresc de litigii si neplata. Un contract tipic trebuie sa contina: partile contractuale, obiectul contractului (drepturile si obligatiile asumate de catre parti), daune interese (despagubiri), rezilierea contractului, garantii, instanta competenta. La acestea se pot adauga si alte clauze contractuale care pot face diferenta între banii incasati si cei pierduti.

Transferul dreptului de proprietate in cazul bunurilor

În cazul comercializarii de bunuri e importanta precizarea în contract a momentului în care se transfera dreptul de proprietate asupra acestora. Pentru a ilustra importanta acestei clauze voi lua în discutie exemplul unui comerciant de lifturi. Astfel, între societatea „VÂND LIFTURI SRL” si dezvoltatorul „CONSTRUIESC BLOCURI SA” se semneaza un contract al carui obiect îl reprezinta doua lifturi. Dezvoltatorul plateste un avans de 10% din pretul total la semnarea contractului, urmând ca restul banilor sa fie achitati în mai multe transe. Cea mai mare dintre acestea, în valoare de 70% din pret, urmeaza a fi platita de catre dezvoltator dupa primirea lifturilor.

Sursa: Money.ro

Lasă un comentariu