Duminica mergem la vot sa votam raul cel mai mic

O iau in liniste si fara patima. Explic ce-mi doresc eu de la acest vot si ce cred ca ar trebui sa-si doreasca si alti oameni normali (adica preocupati si de altceva decat de a striga “Jos Comunismul!” sau “Moarte mogulilor!”):

  • Un guvern. In primul rand un guvern. Apoi, daca ar mai fi format si din oameni cat de cat seriosi, cu atat mai bine. Nu din ingeri. Ci din buni manageri publici. Din oameni carora sa le fie macar un pic de rusine sa ne minta in fata.
  • Stabilitate politica. Politica e importanta, insa mai avem si alta treaba. Imi doresc sa nu-mi mai pese de politica. Sau, de fapt, sa nu-mi mai fie frica de ea.
  • Sa stiu ce ne asteapta si care e planul. Toti stim ca primavara urmatoare va fi crunta. Insa ma intereseaza sa aflu si ce are de gand sa faca Statul. Nu, nu cred ca poate sa faca minuni. Dar vreau sa stiu dinainte ce va incerca. Ca sa anticipez ce efecte poate avea asupra mea sau a altora.
  • O economie care iese din paralizie. M-am saturat sa aud de la oamenii din multinationale ca “nu se stie nimic”, “nu s-a hotarat nimic” si “trebuie sa taiem de peste tot”. Ei sunt prea diplomati sau indepartati de decizia finala ca sa recunoasca motivul paraliziei: haosul de pe scena publica.
  • Sa uit de figurile arogante si zambitoare ale decidentilor.

Lasă un comentariu