Ce a castigat Romania dupa cinci ani de dezvoltare a pietei imobiliare

Piata imobiliara locala, aflata acum in mare suferinta, este privita cu scepticism de marea majoritate a populatiei neutre – drept un loc in care oameni fara prea multa pregatire s-au imbogatit usor, in timp ce altii s-au

indatorat pe 30 de ani pentru achizitia unei locuinte supraevaluate.Dincolo de aceasta imagine, dezvoltarea imobiliara reprezenta o necesitate pentru directia in care merge tara noastra – multinationalele din servicii financiare, comunicatii sau farma nu isi puteau desfasura activitatea in blocuri de apartamente sau vile, iar angajatii acestor firme, care au ajuns sa castige 1

In ceea ce priveste constructiile de locuinte noi, perioada 2004-2009 a insemnat constructia a 250.000 de noi case, din care 90% au fost realizate de catre investitori privati, care au rasturnat definitiv balanta in ceea ce priveste provenienta fondurilor pentru constructia de locuinte.

Apartamente in ansambluri cu piscina si locuri de parcare subterane sau penthouse-uri la etaje cu privelisti ametitoare – pentru unii poate suna a snobism sau inutilitate, pentru altii este dorinta de a avea ceva nou, mai bun, o locuinta pe care nu o puteai gasi in apartamentele construite acum 20-30 de ani in Bucuresti.

Pana in prima parte a anului 2008 preturile au escaladat. Dar nimeni nu a scos cu forta banii din buzunarele cumparatorilor, care s-au lasat cuprinsi de „visul frumos” care cuprinsese cea mai mare parte a economiei locale.

O parte dintre cei care au cumparat, isi rod acum unghiile. Din fericire, au cumparat si multi straini, care au blocati aici bani, pe care nu ii vor putea scoate prea usor. Atat in terenuri, cat si in locuinte.

Mai devreme sau mai tarziu pentru fiecare dintre aceste proprietati se va gasi un pret corect. Important este sa fie construite, pentru a avea de lucru atat muncitorii necalificati, distribuitorii de materiale cat si bancherii.

zf

Lasă un comentariu