Haideti sa ne ingrozim!

Fostul patron al societatii Sabina Product, Sergiu Bahaian – care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 – este liderul celor care au executat asasinatele investigate de DIICOT, sustin surse

judiciare. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) ancheteaza modul în care patru persoane au fost ucise prin cruzimi, fiind obligate sa ingereze alcool si pastile de diazepam, apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunare-Marea Neagra.

Sergiu Bahaian, împreuna cu un apropiat al sau, Eduard Marculescu, a fost retinut, vineri seara, dupa ce a intrat cu masina în autoturismului unui ofiter de la Biroul de Crima Organizata. Conform Mediafax, cei doi erau erau cautati de mai mult timp pentru infractiuni economice.

Fostul patron al societatii Sabina Product, Sergiu Bahaian, a fost condamnat, în 2 decembrie 1998, la cinci ani de închisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic si administrator la SC Sabina Product SRL, Bahaian a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane, încasând ilegal peste sapte miliarde de lei vechi.

În 1995, Bahaian a fugit din România, împreuna cu trei colaboratori, dupa ce a constatat ca nu poate sa-si respecte obligatiile contractuale. În decembrie 1995, Bahaian a fost arestat în Ungaria, iar cîteva luni mai tîrziu a fost extradat, pentru a fi judecat de autoritatile române. La 19 septembrie 1997, Bahaian a fost eliberat, dupa ce facuse un an si noua luni de închisoare.

La scurt timp, Bahaian a fost dat în urmarire si învinuit ca, împreuna cu Laura Petrov, l-ar fi înselat pe cetateanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de marci. Bahaian si Petrov au încheiat doua contracte de împrumut cu cetateanul german, garantând cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator si care, în realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar acestia ar fi cheltuit în interes personal banii împrumutati.

În octombrie 2002, Bahaian a parasit închisoarea.

Ulterior, el si-a dezvoltat o retea infractionala, racolând persoane pentru a derula afaceri în numele sau, ulterior lichidându-le, informeaza surse judiciare, care precizeaza ca patru dintre cei asasinati au fost identificati, în timp ce alte trei persoane sunt de negasit.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un comentariu