Care sunt drepturile clientilor la incheierea contractelor de credit va invata Casa de avocatura Coltuc

Reclamele la credite vor trebui sa ofere informatii clare despre rata dobânzii si suma pe care clientul o va avea de rambursat. În plus, clientii vor primi, gratuit, un exemplar al contractului de credit, pentru a analiza prevederile

acestuia.

Astfel, daca vor promova credite, indicând rate ale dobânzii sau cifre privind costul creditului pentru consumator, bancile vor trebui sa dea exemple clare despre costurile aferente creditului, de la dobânzi la comisioane, durata contractului de credit si suma pe care o va încasa de fapt debitorul.

Mai mult decât atât, în cazul unui credit sub forma de amânare la plata pentru un anumit bun sau serviciu, instututiile financiare vor trebui sa ofere informatii referitoare la pretul în numerar si valoarea oricarei plati în avans, potrivit unui Proiect de Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

De asemenea, bancile nu mai pot camufla costurile aferente încheierii unei asigurari la contractarea creditelor. Potrivit documentului, ele vor trebui sa precizeze clar, vizibil si concis în reclame obligatia de a încheia un asemenea contract, împreuna cu dobânda anuala efectiva.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu