O firma ofera spre vanzare terenuri în rate, doar cu buletinul

În 2008, când criza si-a aratat coltii si pe piata imobiliara, iar terenurile se vindeau din ce în ce mai greu, lui Silviu Rotariu i-a venit ideea sa vânda terenuri în rate, doar cu buletinul.

„Ma ocupam si înainte de vânzarea terenurilor, iar ideea mi-a venit în toamna lui 2008, când a început criza si terenurile nu se vindeau asa bine. Am vazut aceasta posibilitate ca pe o solutie pe timp de criza, iar terenurile îmi apartin”, a declarat pentru money.ro, Silviu Rotariu, proprietarul agentiei Lord of Lands.

În ianuarie 2009 a vândut prima parcela de teren, iar pe întreg anul trecut, alte 132. Ideea a prins si multi doritori i-au batut la usa, iar în acest an se asteapta sa vânda si mai multe terenuri, mai ales ca pâna în prezent a vândut deja 70 de parcele, adica într-un ritm de aproape doua parcele pe zi. De când a implementat acest sistem, cifra de afaceri a firmei a crescut de trei ori, astfel ca în perioada 2008-2009 a ajuns la 700.000 de euro.

Cum se procedeaza

Cei interesati de astfel de achizitii pot viziona parcelele, dupa care clientul plateste un avans de 10% din valoarea totala a terenului sau un avans de cel putin 300 de euro. Pasul urmator este vizita la notar, unde se semneaza contractul, iar pe urma clientul va avea de platit  rata în contul specificat de agentie.

„Procedura e foarte simpla si ne-am asumat acest risc de a nu cere si alte dovezi. Clientul beneficiaza de o perioada de gratie de trei luni în care poate sa nu plateasca rata”, ne-a mai declarat Silviu Rotariu.

Însa, daca proprietarul nu plateste nici în cea de-a patra luna, ramâne si fara teren si fara banii dati. Din cei 200 de clienti, doar 5% nu si-au mai platit ratele si au pierdut banii, iar cea mai mare suma pe care un client a pierdut-o a fost de 3.500 de euro pentru patru parcele cumparate. De obicei, rau-platnicii îsi dau seama ca nu pot plati rata decât dupa sase luni de la achizitia terenului.

Ce poti cumpara

Firma ofera spre vânzare terenuri pe munte, în zonele Sirnea (Bran-Moeciu), Piatra Craiului si Piatra Galbena, la altitudini între 900 si peste 1.300 de metri, dar si terenuri în comuna Halchiu, în apropierea orasului Brasov. În cazul terenurilor din Halchiu, acestea au suprafete de 500 de metri, iar pretul de vânzare este de 20 de euro pe metru patrat.

Suprafetele terenurilor pe munte variaza de la 600 la 1.600 de metri patrati, iar preturile sunt cuprinse între 3,5 si 12,5 euro pe metru patrat. Terenurile au cadastru si intabulare pe persoana fizica.

Sursa: Money

Lasă un comentariu