Proiectul „Rosia Montana” a primit un nou certificat de urbanism. Urmeaza avizul de mediu în baza caruia aurul poate fi extras începând din 2011.

Proiectul „Rosia Montana” a primit un nou certificat de urbanism. Urmeaza avizul de mediu în baza caruia aurul poate fi extras începând din 2011.Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a obtinut, la finele

saptamânii trecute, un nou certificat de urbanism care i-a deschis calea catre un aviz de mediu ce ar permite începerea exploatarii miniere, cel mai probabil, de anul viitor.

Ieri, în timp ce oficialii de la Mediu anuntau reluarea procesului de avizare a proiectului de la Rosia Montana, Parlamentul European adopta o rezolutie prin care recomanda statelor membre UE sa nu sustina niciun proiect de minerit care implica folosirea cianurilor.

„Votul PE nu are niciun efect juridic si nu schimba legislatia aplicabila mineritului în UE. (…) Proiectul «Rosia Montana» este cel mai complex proiect industrial din România din ultimii 20 de ani si contribuie cu mii de locuri de munca si peste patru miliarde de dolari în economie, într-o perioada de criza”, au explicat oficialii companiei.

Sursa: EvZ

Lasă un comentariu