Firma Tower Center International este aproape de insolventa

Firma Tower Center International, controlata indirect de Avrig 35, este aproape de insolventa  dupa ce Tribunalul Bucuresti a susupendat provizoriu deschiderea procedurii, pe care a admis-o initial, la cererea unei

 

 

firme de constructii, în contul unei datorii de aproape 2 milioane euro.

Tower Center International detine Bucharest Tower Center, care, cu o înaltime de 120 de metri si 22 de etaje, este cel mai înalt imobil din România. Constructia Bucharest Tower Center, din apropierea Pietei Victoriei, a fost finalizata în anul 2008, dar cladirea nu a fost închiriata pâna în prezent din cauza mai multor litigii.

Imobilul, în care s-au investit peste 50 de milioane de euro, este obiectul unui litigiu între Tower Center International (TCI) si Alpha Bank pentru dreptul de proprietate asupra a 50% din suprafata. Din acest motiv, Primaria Sectorului 1 nu a facut receptia cladirii.

Tribunalul Bucuresti a admis la finele lunii mai cererea firmei Unger Steel, unul dintre constructorii imobilului, privind deschiderea procedurilor de insolventa a firmei Tower Center International.

Totodata, tribunalul a numit ca administrator judiciar Cabinetul Individual de Insolventa Berneanu Nicoleta Sofia si a fixat termenul limita pentru înregistrarea cererii de admitere a creantelor pentru 11 august.

De asemenea, instanta a dispus ca toate bancile la care TCI are bani în cont sa nu dispuna de acesta fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar.

“Cu toate acestea, Tribunalul Bucuresti a dispus pe data de 28 iunie suspendarea provizorie a deschiderii procedurii de insolventa, pâna la solutionarea cererii de suspendare din cadrul recursului facut de TCI”, a declarat agentiei Mediafax Bogdan Bulai, avocatul care reprezinta firma Unger Steel în procesul de insolventa cu TCI.
Sursa: Capital

Lasă un comentariu