Tribunalul Prahova a aprobat intrarea în insolventa a producatorului de echipamente petroliere Uztel Ploiesti anunta Casa de avocatura Coltuc

Tribunalul Prahova a aprobat intrarea în insolventa a producatorului de echipamente petroliere Uztel Ploiesti (UZT), la solicitarea companiei, si a desemnat ca administrator judiciar firma Euroinsol Consulting.

 

Uztel a cerut singura intrarea în insolventa, motivând ca a fost puternic lovita de criza economica si ca nu se întrevad solutii clare pentru stabilizarea situatiei companiei.

Uztel a înregistrat anul trecut pierderi de 2,5 mil. lei si o scadere a cifrei de afaceri de peste 40%, la 68 mil. lei. Problemele companiei s-au accentuat în primul se­mestru al acestui an, când pierderile au urcat la 3,5 mil. lei, iar afacerile s-au prabusit cu peste 55%, la 17 mil. lei.
Scaderea veniturilor a de­ter­minat si o scadere a lichi­di­tatilor companiei, care s-a con­fruntat în ultimul an cu dificul­tati în achitarea ratelor bacare si a contributiilor si taxelor la buget.
Uztel avea la finele lunii iunie datorii totale de 71,7 mil. lei, din care circa 19 mil. lei sunt credite bancare, iar peste 16 mil. lei sunt datorii fata de stat, si capitaluri proprii de 110 mil. lei. Compania a finalizat recent si o majorare de capital prin care a strâns 2,37 mil. lei de la actionari. Uztel este controlata de Asociatia Uztel Ploiesti, care detine 81,2% din actiuni.

Sursa: ZF

Lasă un comentariu