Milioane de români vor fi nevoiti sa semneze alte acte aditionale daca Parlamentul va aduce modificari ordonantei privind contractele de credit

În cazul în care Parlamentul va aduce modificari ordonantei privind contractele de credit, milioane de români vor fi nevoiti sa semneze alte acte aditionale la cele abia parafate.

 

 

Românii cu credite ar putea fi pusi din nou pe drumuri pentru a semna la sediul bancilor acte aditionale la actele aditionale abia semnate, în cazul în care parlamentarii vor aduce modificari la ordonanta 50/2010 privind contractele de credit. Pe de alta parte, bancile ar fi puse la cheltuiala pentru a modifica softurile pe care abia le-au introdus. “Depinde de modificare.

E cert ca, daca se vor scoate din or-donanta creditele ipotecare, chiar bancile vor avea probleme foarte mari, pentru ca softurile vor trebui refacute. Oricum, oamenii vor fi pusi din nou pe drumuri, se va crea din nou panica si tensiune”, a declarat pentru gândul avocatul Gheorghe Piperea, la întrebarea daca o eventuala modificare în Parlament a Ordonantei 50 ar putea implica semnarea altor acte aditionale la actele aditionale semnate. Piperea a semnat con­tracte de asistenta juridica cu sute de clienti ai Volks­bank si ai BCR. În total ar putea fi nevoie de modificarea din nou a celor 7,7 milioane de contracte pe care românii le au cu bancile, societatile de leasing si institutii financiare nebancare. Pâna la începutul saptamânii trecute, bancile au fost obligate sa modifice contractele de creditare ale clientilor, în conformitate cu noua legislatie în vigoare.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu