Impozitul minim ar putea fi eliminat astazi

Surse avizate au spus ca în sedinta de astazi a Executivului se va aproba OUG care va elimina birul.
Marko: Impozitul minim trebuie sa fie anulat începând cu 1 octombrie.

 

 

În sedinta de astazi a Guvernului se va aproba Ordonanta de Urgenta care va anula impozitul minim, astfel încât mâine sa fie trimisa legea la Monitorul Oficial, pentru ca la 1 octombrie sa intre în vigoare, ne-au declarat surse avizate la dezbateri. ”Mai mult ca sigur, în sedinta de astazi a Guvernului se va adopta ordonanta care va elimina odata impozitul minim. Se pare ca în sfârsit se respecta promisiunile, cum ca la 1 octombrie impozitul minim va disparea. Astfel, mâine va fi trimisa legea la Monitorul Oficial pentru ca joi 1 octombrie sa intre în vigoare. Acest bir va fi înlocuit cu impozitul de 3% pentru firme, care nici acesta nu este foarte bun, dar este mult mai bun decât impozitul minim”, au declarat pentru Curierul National, sursele avizate.
Totodata, presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, ieri, într-o conferinta de presa, ca impozitul minim trebuie sa fie anulat începând cu data de 1 octombrie. “Am promis, ne-am angajat ca din 1 octombrie sa radiem impozitul minim, impozitul forfetar pentru întreprinderi si trebuie sa respectam aceasta promisiune. Începând cu 1 octombrie trebuie sa anulam impozitul forfetar”, a afirmat Marko.

Promisiunile au curs lant

Guvernul îsi mentine decizia de a elimina impozitul minim, începând cu luna octombrie, a declarat, saptamâna trecuta, premierul Emil Boc. În plus, deputatul PDL Petru Calian, membru în Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pâna la 15 octombrie.
În luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finantelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la începutul anului viitor va fi înlocuit cu impozitul forfetar. Eliminarea impozitului minim în aceasta toamna a fost anuntata înca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit însa o data exacta.

Sursa: Curierul National

Lasă un comentariu