Peste 300 de persoane au fost tepuite de agentia de turism Colibri anunta Casa de avocatura Coltuc

Data de 1 octombrie a fost data limita la care pagubitii s-au inscris la masa credala, lista pagubitilor agentiei de turism Colibri. Peste 300 de persoane au fost tepuite, iar prejudiciul depaseste 200.000 de euro.

Numarul creditorilor este de 163, dar tinând cont ca fiecare dosar este reprezentat de cel putin doi membrii de familie, sau ca agentiile de turism partenere pagubite au achizitionat la rândul lor pachete pentru mai multe persoane, lista pagubitilor Colibri depaseste 300 persoane.

Prejudiciul nu este înca finalizat de catre lichidatorul Alfa&Quantum, însa acum o luna a fost anuntat ca depaseste 200.000 euro. De acestia au informat ca Maria Petran, patroana de la Colibri, a obtinut un împrumut bancar de la banca Italo-Romena în valoare de 400.000 euro, gajând cu proprietatiile imobiliare.

“Prejudiciul facut pagubitilor nu poate fi recuperat prin vânzarea imobilelor care momentan sunt girate la banca. Nu s-a specificat de altfel când s-a facut acest împrumut si ce s-a realizat cu banii”, a spus Onut Dragulete, unul din pagubitii Colibri.

Proprietarii sunt disparuti

Reamintim ca  în data de 10 august sediul Colibri înca mai era deschis. În urma plângerilor facute de pagubitii în mass media si datorita problemelor interne sediul se va închide pentru reorganizare, iar mai apoi SC Colibri îsi depune cererea de insolventa si cere sa fie administrata juridic de catre firma lichidatoare Alfa&Quantum.

De la data de 10 Aug si pâna în prezent nu s-a putut lua legatura cu nicio persoana responsabila de SC. Colibri  SA.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu