Gardienii din penitenciare desfasoara activitati ilicite pentru a-si plati datoriile

Gardienii din penitenciare sunt datori vânduti la banci sau la camatari. Din cauza problemelor financiare unii dintre ei au încercat sa se sinucida chiar cu armamentul din dotare. Pentru a-si putea plati datoriile, angajatii ANP

 

 desfasoara activitati ilicite în timpul liber. Acestea sunt concluziile unui raport întocmit de DIICOT si trimis Ministerului Justitiei.

Ofiterii DIICOT arata în raportul catre Ministerul de Justitie ca gardienii au avut mai multe tentative de suicid din cauza saraciei. Reducerea salariilor i-a determinat pe unii dintre ei sa împrumute bani cu dobânda, uneori chiar de la detinuti.”Exista o stare de tensiune, ca oamenii sunt mai usor iritabili, e o chestiune fireasca”, a declarat Ioan Bala, director ANP.

Cele mai mari datorii pe care gardienii le au la banca au fost facute pentru cumpararea de locuinte, se arata în raport. În aceste conditii, în timpul liber multi gardieni încearca sa-si rotunjeasca veniturile prin activitati ilicite. Ei introduc în penitenciare obiecte pentru detinuti, în schimbul carora primesc bani, fac taximetrie fara autorizatie sau comercializeaza materiale inflamabile interzise.

Sursa: Cotidianul

Lasă un comentariu