Conditiile de autorizare a pescuitului sportiv vor fi schimbate

Ministerul Agriculturii a hotarat ca pescarii vor fi inscrisi intr-un Registru unic in cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, iar permisele de pescuit recreativ/sportiv pot fi emise pe suport de carton sau

 

pe suport electronic si vor avea valabilitate anuala, lunara sau saptamanala.

Pentru a beneficia de autorizatie din partea ANPA, asociatiile de pescari trebuie sa demonstreze ca sunt legal constituite prezentand certificatul de grefa, si sa se inregistreze in Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi.

In ceea ce priveste criteriile de performanta, asociatiile de pescari trebuie sa aiba un numar cat mai mare de membri inregistrati in ultimii trei ani, in functie de acesta fiind punctati cu 4 pana la 20 de puncte (daca au peste 10.000 de membri). Punctajul va fi corelat cu numarul de permise eliberate, demonstrate prin chitantiere si rapoarte de casa.

Potrivit ordinului ministrului Agriculturii, in cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, se va infiinta Registrul unic de evidenta a Asociatiilor de Pescari Sportivi, persoane juridice non-profit legal constituite, precum si a forurilor lor de reprezentare la nivel national, constituite pe principiul liberei asocieri. inscrierea se va face prezentand o serie de documente, printre care si regulamentul propriu al asociatiilor, care trebuie sa respecte regulamentul-cadru elaborat de Ministerul Agriculturii.
Sursa: Curierul National

Lasă un comentariu