Incredibil:Parcarea pe locul altuia este amendata cu 1.500 lei

In topul amenzilor aplicate de politistii locali pe primul loc sunt cele pentru parcarea neregulamentara, pe locul doi cele pentru tulburarea linistii si ordinii publice, iar pe locul trei comertul neautorizat. In Bucuresti locul

 

 

 

intai este ocupat de parcarile pe locul altuia.

Legea nr. 155/2010 da puteri sporite politistilor locali. Acestia au in atributii “prevenirea si descoperirea infractiunilor in domenii ca ordinea si linistea publica, paza bunurilor; circulatia pe drumurile publice; disciplina in constructii, afisajul stradal, protectia mediului; activitatea comerciala si evidenta persoanelor”.

In Bucuresti, politistii locali pot aplica amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice, cu sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei sanctioneaza comertul ilegal sau poate aplica sanctiuni de 200 de lei stapanilor de animale de companie prinsi pe domeniul public fara maturica si faras.

Amenzile aplicate de politistii locali sunt fie cele prevazute de legislatia in vigoare, fie cele stabilite de consiliile locale in subordinea carora functioneaza. Sanctiunile nu pot fi anulate decat de catre instantele judecatoresti daca sunt contestate in termen de 15 de zile de la data primirii procesului-verbal.

Potrivit comandantului Politiei Locale sector 4, Marin Avram, in acest sector s-a inregistrat un singur caz in care un cetatean a castigat in instanta. “Omul a fost amendat pentru ca era beat si facea scandal. In instanta a sustinut ca a fost sub influenta unei bauturi involuntare si judecatorii i-au transformat amenda in avertisment”. In sectorul lui Piedone cele mai multe amenzi se dau pentru comertul ilicit sau practicat in locuri neautorizate. Si in sectorul 5,un locuitor a reusit sa-si anuleze amenda pentru parcare neregulamentara. Politia Locala n-a prezentat judecatoriilor fotografii sau inregistrati video si nici martorii care au semnat chipurile procesul-verbal nu s-au prezentat la proces.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu