Un tanar a fost retinut pentru inselaciuni pe internet anunta Casa de avocatura Coltuc

Un tanar de 23 de ani a fost retinut de politisti ai Serviciului de Investigatii

 

 Criminale Gorj, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. Acesta este suspectat ca a inselat prin intermediul unui site specializat in tranzactii on-line, multe persoane.

La data de 15 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore, a lui P.A., de 23 de ani, din comuna Capreni, judetul Gorj, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

In fapt, din probatoriului administrat, politistii au constatat ca in luna noiembrie 2010, suspectul si-a creat un cont pe un site specializat in tranzactii on-line, oferind spre vanzare sau schimb, produse electronice pe care in realitate nu le detinea. 

Accesul la acest site l-a realizat prin crearea unui cont de utilizator, folosindu-se de o alta identitate. Astfel, se disimula identitatea si se crea perceptia eronata cu privire la activitatea de utilizator legitim. Victimele erau induse in eroare sa trimita diferite produse electronice (laptop, telefoane mobile), urmand sa primeasca la schimb alte produse, sau sa li se transfere diferite sume cu titlu de pret al bunului achizitionat. Dupa ce primea bunurile, cel in cauza nu expedia contravaloarea sau bunurile promise la schimb.

Valoarea totala a prejudiciului creat depaseste suma de 3.800 de lei, pana in prezent fiind identificate trei parti vatamate, cetateni romani.

Suspectul a fost prezentat astazi Parchetului de pe langa Judecatoria Tg-Jiu, impotriva sa fiind dispusa masura preventiva de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale a suspectului, fiind posibil ca numarul partilor vatamate sa fie mult mare.

Sursa: MAI

Lasă un comentariu