Termen record la Tribunalul Bucuresti: 580 de zile.Cum comentati?

Sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti detine recordul absolut in materia primului termen de  judecata acordat vreodata de o instanta de judecata in Romania: sistemul informatic a distribuit o cauza dupa 580 de

 

 

zile!

Aceasta inseamna ca primul termen in aceasta cauza a fost stabilit la aproape doi ani de la sesizarea instantei.

Numarul imens de dosare, acumulate in materie comerciala, impovareaza instantele, chiar daca nu toate cauzele au un grad sporit de complexitate. Astfel, judecatorii au semnalat faptul ca au de solutionat actiuni privind radierea sau dizolvarea societatilor comerciale, in conditiile in care alte cauze complexe asteapta sa fie solutionate.

Presedintele CSM, Horatiu Dumbrava, a atras atentia, in data de 29 martie 2010, la dezbaterea „Intarzierile procesuale – posibile solutii legislative sau administrativ” ca Legea micii reforme, dar si contextul socio-economic, au determinat aglomerarea instantelor. Mica reforma a luat din competenta tribunalelor cauze, transferandu-le in competenta curtilor de apel ceea ce a dus pe de o parte la degrevarea tribunalelor, dar pe de alta la impingerea termenelor de judecata de la cateva luni, pana la aproape doi ani.

Sursa: Puterea

Lasă un comentariu