Incident Deta

Luni, 25 iulie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la aceeasi data, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii ROMAN CALIN, GHERGHEL RADU, BIRZAN

 

 

DANIEL VASILE si STRIMTU VALENTIN PAVEL sub aspectul savarsirii infractiunilor de  ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, mai multe infractiuni de lovire  precum si fata de inculpatul ROMAN BOGDAN DANIEL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de port fara drept al cutitului in locuri publice, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, si a  mai multor infractiuni de lovire. Totodata, in cursul zilei de astazi, primii patru inculpati urmeaza sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 zile, fata de inculpatul Roman Bogdan Daniel solicitandu-se arestarea in lipsa pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in noaptea de 23/24 iulie 2011, pe fondul unor relatii tensionate mai vechi, intre inculpatii aflati impreuna cu alte persoane in fata Localului „Tabu” din orasul Deta, si un alt grup de persoane din care faceau parte si partile vatamate S.A., G.B., I.P. si G.E. a avut loc un schimb de replici care a degenerat in acte de violenta fizica. La un moment dat, inculpatul Roman Bogdan Daniel s-a inarmat cu un obiect taietor-intepator (sabie sau cutit) cu care a lovit partile vatamate, cauzandu-le plagi si leziuni la nivelul capului, umerilor, bratelor, corpului. Ceilalti inculpati au aplicat si ei o serie de lovituri cu pumnii si picioarele partilor vatamate.

Situatia conflictuala ivita a produs panica in randul persoanelor prezente la fata locului, avand in vedere intensitatea actelor de agresiune, obiectele folosite la comiterea acestora, numarul mare al persoanelor implicate, context in care cauza a fost puternic mediatizata.

Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a comis fapta.

Luni, 25 iulie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca Prim Procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus, in temeiul art. 209 al.41 Cod de procedura penala, prin rezolutia din data de 24 iulie 2011, preluarea cauzei privind pe numitii Roman Bogdan Daniel, Roman Calin, GhergheL Radu, Birzan Daniel Vasile si StrImtu Valentin Pavel, cercetati sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Deta.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, cauza va fi instrumentata de catre procurorii Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, impactul mediatic, numarul redus de procurori de la unitatea locala de parchet, precum si in vederea solutionarii cu celeritate a acesteia.

In cauza a fost luata masura preventiva a retinerii pe o durata de 24 de ore fata de invinuitii Roman Calin, Gherghe Radu, Barzan Daniel Vasile si Stamtu Valentin Pavel, urmand a fi propusi instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

In ceea ce-l priveste pe invinuitul Roman Bogdan Daniel, se efectueaza demersuri in vederea depistarii si prinderii acestuia.

Lasă un comentariu