2 oua
-200 gr zahar
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 lingurita sare
-sucul si coaja de la o lamaie
-400 gr faina
-1 si 1/2 plic praf de copt
-500 g visine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care se lasa la decongelat si scurs)
Preparare:
-amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul
-adaugam uleiul cate un pic
-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa
-adaugam iaurtul si mixam mai departe
-la sfarisit punem praful de copt si faina
-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine
-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade
-se pot coace in tavi speciale sau hartiute de briose, dar puneti cate 3 odata sa nu se labarteze prea mult hartiuta si sa iasa aluatul afara.
-eu am copt 18 briose(o tava de 6 si o tava de 12)…si a mai rams din compo pentru 1-2 briose pe care nu le-am mai facut.
Va ies cam 20 briose in total
-se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie
Mentiuni:
-se servesc calde sau reci
Timp Preparare: 1 h