Comunitatea basarabeni in colaboare cu Casa de avocatura COLTUC lanseaza o noua rubrica – “Cetatenie basarabeni”

Incepand cu data de 02.09.2011 Casa de avocatura COLTUC si comunitatea de basarabeni, au incheiat un parteneriat in vederea informarii complete a cetatenilor din Republica Moldova asupra re/dobandirii cetateniei romane.

 

 

Pentru a eficientiza aceasta colaborare, pe site-ul www.coltuc.ro/blog s-a creat o noua rubrica, “Cetatenie basarabeni”  . In aceasta sectiune vor putea fi regasite informatii detaliate cu privire la actele necesare si pregatirea dosarului pentru dobandirea/redobandirea cetateniei romane, depunerea, urgentarea, si stadiul dosarului, transcrierea actelor de stare civila, obtinerea CNP-ului, dosare nerezolvate

In plus, specialistii in drept ai Casei de avocatura Coltuc vor raspunde intrebarilor venite din partea cititorilor din Republica Moldova interesati de aceasta problema

De asemenea, Casa de avocatura Coltuc a incheiat parteneriate si cu agentia de presa Deca press de care apartin Hotnews.md si Comunicate.md, cu agentia de presa Basa Press si cu ziarele Moldova Azi, Ziarul de Garda si Unghiul.

Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii.

7 comentarii la „Comunitatea basarabeni in colaboare cu Casa de avocatura COLTUC lanseaza o noua rubrica – “Cetatenie basarabeni””

  1. Buna,ma numesc Maritoi Liudmila nascuta la 16.08.1987,am depus dosarul pentru redobindirea cetateniei Romane in iunie 2010,am trimis mai multe scrisori catre ANC pentru informatii referitor la dosar dar nu am primit nici o informatie,as vrea sa stiu unde sa ma adresez ca sa aflu la ce stadiu este dosarul meu. Dosar inregistrat cu nr.27170/RD.

  2. Buna ziua, am si eu o intrebare catre dmn daca imi puteti raspunde. Doresc sa depun actele pentru redobindirea cetateniei romane si m-am decis sa depun actele pe linia mamei, dar exista o problema, mama mamei nu a fost casatorita nici o data si nu are certificat de casatorie si in certificatul de nastere al mamei Tatal nu este indica. Ash vrea sa shtiu am sa intimpin probleme in acest caz cind voi depune acetele. Si ash vrea sa ma sfatuiti unde ar fi mai bine de depus acetele, la o reprezentanta din rep. Moldova sau din Romania?

  3. salut, va rog mult sa ma informati cu privire la redobindirea cetateniei, sunt din R.Moldova, sotul si copiii au cetatenie romana, au am ceva privilegii, pot sa-mi fac cetatenia mai repede cumva, familia mea avind deja cetatenie?
    Va multumesc

  4. Buna ziua, sunt Stefan am o intrebare daca imi puteti raspunde. Am depus dosarul pentru redobîndirea cetăţeniei române la Ambasada României, Secţia Consulara din or. Chişinău, str. Grigore Ureche, nr. 2 in luna martie 2011. Dar persoanele care depun la Sectia Consulara din Chisinau nu primesc la miina Numarul de inregistrare a dosarului ci li se elibereaza doar o chitanta de plata, precum au platit taxa consulara de 60 euro pentru depunerea dosarului. Respectiv din cele expuse mai sus se vede clara situatia ca este foarte complicat de verificat stadiul de solutionare a dosarului fara un numar de inregistrare a lui preventiv. Spuneti-mi va rog cum procedez si unde ma adresez pentru a afla numarul de inrergistrare a dosarului ca pentu viitor sa verific si stadiul de solutionare al lui. Multumesc mult si astept raspuns.

  5. Salut. Ma numesc Olga parintii mei Mihail şi Anna născută la data de 03.05.1980. Am depus dosarul pentru redobîndirea cetăţeniei române la Biroul Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din jud. Iaşi, Iaşi, str. Anastasie Panu, nr. 60, parter, (în sediul Prefecturii Iaşi), dosar înregistrat cu numărul 42945 RD/06.05.2010 la data 06.05.2011 a trecut deja 1 an si 5 luni de la depunerea dosarului dar pina in prezent nu este nici un raspuns. As dori sa stiu care este stadiul dosarului la moment, daca este posibil. Multumesc anticipat.

  6. Buna ziua, ma numesc Natalia Rotaru, sunt din Chisinau, a.n. 1982.
    In cadrul procesului de redobindire am intimpinat o problema solutionarea careia ma depaseste, deaceea solicit ajutorul DVS. Am depus dosarul in 2005 impreuna cu toata familia, parintii si fratele. In noiembrie 2010 toti inafara de mine au primit cetatenia, deja si actele necesare le/au perfectat. Eu, pe de alta parte am primit refuz tot atunci. In scrisoarea de refuz mi s/a facut referinta la niste puncte foarte grave din legea cetateniei ( art.8 alin 1.b),c) şi e)) . Eu activez intr/o institutie serioasa si niciodata nu am avut probleme cu justitia, din care cauza am ramas perplex cind am citit continutul puntelor la care se face referinta in refuzul de acordare a cetatenie. Tot in acea perioada mi s/a dat refuz si la viza(pe care o solicitam pe serviciu). Am scris scrisoare la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie(ANC)ca sa clarific intrebarea, dar fara succes, doar mi/au raspuns ca pot sa depun iarasi dosarul in 6 luni! Dar acest fapt implica iar cheltuieli pentru mine, plus la asta greseala e din partea lor si mi se pare o mare nedpreptate sa platesc eu pentru aceasta. Plus la aceasta chiar daca iar depun dosarul ce imi garanteaza ca ceva se va schimba? Doar cauza refuzului nu a fost inlaturata din moment ce ei nu au intreprins nici o masura de a investiga confuzia creata.
    Ulterior am scris si la Oficiul Romin pentru Emigrări pentru a clarifica intrebarea cu viza, acestea din urma raspunzindu/mi ca a fost o eroare, caci datele mele personale seamana mult cu datele altei persoane pe numele careia a fost pusa intredictie de intrare in Rominia. Respectiv, cred ca si refuzul de acordare a cetateniei tot de aici se trage! Tot asta am indicat in scrisoarea expediata la ANC, dar fara un resultat.
    Intr/un final viza mi/a fost acordata.
    As fi foarte recunoscatoare daca m/ati ajuta in solutionarea problemei descrise mai sus.
    Ramin in asteptarea unui raspuns de la DVS,
    Multumesc anticipat!

Lasă un comentariu