Placinta sarbeasca

Pentru 4 foi:
– 1/2 cana de apa,
– 1 ingura de ulei,
– 1 ou,
– fain cat cuprine sa se obtina un aluat ce se poate modela, intinde cu sucitorul.

Umplutura:
– 1/2 kg branza rasa,
– 1/2 l lapte,
– 350 gr. zahar,
– 10 oua,
– vanilie

Se amesteca bine ingredentele pentru foi si se imparte aluatul in 4. Una trebuie sa fie mai mare, astfel incat sa depaseasca marginile tavii (care trebuie sa fie rotunda). Tava sa fie tapetata.

Umplutra se obtine amestecand toate ingredientele, iar la placinta se pune cu un polonic.

Asezam in tava foaia mai mare, apoi ne orientam sa punem cam un sfert din umplutura. Urmeaza alta foaie, umplutura, foaie… iar ultimul strat sa fie de umplutura. Marginile care depaseau tava, se impaturesc usor deasupra.

Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste, si incercand cu scobitoarea, ramane curata.

Calda este un deliciu.

Mentiuni:

Pentru cine prefera, in umplutura se pot pune stafide.

Timp Preparare: 40 ‘

Lasă un comentariu